Svake godine za vreme pravljenja letnjeg broja prisetimo se čuvene rečenice Mirandae Presley, „Florals? For spring? Groundbreaking“. Ali ko može odoleti ovom trendu kada napolju sija sunce. Dok planirate svoj odmor, sigurno vam je dominantna slika kako sedite u haljini cvetnog printa i pijete hladan koktel. Ne brinite, sada to ne mora biti još jedan dosadan letnji trend koji viđate na svakoj raskrsnici.

Napravite od njega nešto neočekivano. Jasno vam je da nećete biti jedina. Floralni printovi preplavili su neke od najboljih kolekcija za leto 2016. Tu su Vatements haljine do kolena, Rochas svileni sakoi i naravno Gucci bobmer jakne koje su utemeljile čitav trend.

Sportski obrz

Idealan način kako da nosite snažne cvetne elemente jeste da preko duge haljine obućete sportsku duksericu sa velikim logom (Nike, Adidas, Reebok). Naravno u obzir dolaze i sportske čarape sa retro teniskim cipelama, da neutrališete letnju sladunjavu haljinu. Ukratko, ukoliko izgledate kao da ste krenuli u teretanu, a prethodno ste bili na koktel zabavi, na pravom ste putu.

Hipi egzotika

Egzotika je ove sezone dobila potpuno novi ugao posmatranja. Više nije dovoljno imati šareni vizor, haljinu neon boje ili plastične naočare. Jednodelni kupaći kostim cvetnog printa na koji su ušivene razne krpice hipsterskih materijala sa natpisima, preko svega toga stari svileni blejzer sa reto cvećem i duboke lakovane crvene čizme potpuni su pogodak! Spremni za Havaje!

Flora i fauna

Floralni i animal print u jednoj kombinaciji smatrali su se do sada hrabrim i riskantnim, ali nakon Fendi revije i sandala od zmijske kože sa velikim cvetnim aplikacijama, ovaj trend postao je jedan od glavnih među aksesoarima. Nema boljeg načina da se krupni cvetovi nađu na vašim nogama. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija