Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meryl Streep na dodeli Zlatnog Globusa održala govor zbog koga je Holivud zanemeo (VIDEO)

Autor majab

Čuvena glumica sinoć je primila nagradu Cecil B. DeMille za značajan doprinos svetu filma, povodom toga održala je vrlo emotivan govor, ali on se nikako nije ticao samo glume, već mnogo važnijih stvari.

 Izvor: Foto: Profimedia

Na 74. dodeli prestižnih nagrada iz sveta filma, ni jedno filmsko ostvarenje, niti pojava čuvenih imena i prelepih glumica u fantastičnim toaletama, nisu izazavale reakcije koliko reči koje je izgovorila Meryl Streep primajući nagradu Cecil B. DeMille.

Govor koji je održala čuvena glumica trajao je šest minuta, a čitava sala ispuenja stotinama poznatih imena netremice je gledala u Meryl i upijala svaku njenu reč, od kojih su sve bile propraćene aplauzom.

Kritikujući politiku Donalda Trumpa osvrnula se na neke od njegovih stavova i aludirala na rasističke ispade novog predsednika Amerike.

"Kad bismo uklonili sve strance iz naše zemlje, ne bi ostalo ništa na televiziji osim fudbala."

Potom je navela više glumaca iz američke filmske industrije koji nisu poreklom Amerikanci, koji su rođeni u različitim delovima sveta, ali su sada svi na jednom mestu i doprinose filmskom platnu. Hrabro je nastavila govor u istom maniru, vidno potrešena, ali nimalo ne štedeći politiku i ponašanje predsednika Amerike.

Izrazila je žaljenje što je Trump ranije ove godine na vrlo ružan način uvredio novinara sa invaliditetom imitirajući njegove pokrete.

"Kada sam to videla srce mi se slomilo. I to ne mogu da zaboravim jer u pitanju nije bio film, već stvran život. Kad na ovaj način želite da demonstrirate moć, dajete primer i odobrenje drugim ljudima da se ponašaju na isti način. Nepoštovanje izaziva nepoštovanje, nasilje izaziva nasilje. Kad neko na visokom položaju maltretira druge, svi smo gubitnici. Želim da pozovem sve da zaštitimo novinare koji nam trebaju, i mi njima, da bismo mogli da kažemo istinu."

Zaključila je na kraju govora višestruko nagrađivana Oskarovka. 

Neki su na njene reči reagovali sa suzama u očima i aplauzima podrške, dok su se drugi ipak vidno suzdržavali.

Na sledećoj stranici pogledajte čitav snimak govora:

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity