Ovaj marš su podržale i brojne poznate ličnosti, uključujući Aliciju Keys, Janelle Monae, Ashley Judd, Debru Messing, Jessicu Chastain, Madonnu, Helen Mirren… Pomenuti marš je takođe bio prilika da poznate dame pored moćnih govora, i stilskom kombinacijom pokažu svoj bunt i pošalju snažnu poruku za sve žene!  

Tako je bilo za očekivati da neke dame vidimo u modelima iz poslednje Dior kolekcije koju su obeležili modeli sa jasnom feminističkom porukom, osmišljeni od strane Marije Grazije Chiuri, prve žene na čelu kreativnog tima u istoriji francuske kuće.

Ambasadorke Diora poput Natelie Portman i Rihanne nisu imale nijednu sumnju izabravši obične bele majice sa natpisom:"We Should All Be Feminists!"    

foto: Instagram / rihannadiary

Rihanna je Dior majicu stilizovala uz prugasti crni beljzer, iscepan boyfriend jeans i "kanađanke", dok je trudna Natalie izabrala klasičnu nadogradnju - taman jeans, čoker, vuneni blejzer i naočare.   

foto: Instagram / badgirlriri

Mnoge poznate ličnosti su održale govore pred okupljenima, a zvezda serije "Ugly Betty" America Ferrera je, stavljajući akcenat na imigrante, između ostalog, poručila: “Marširamo danas za moralno jezgro naše nacije protiv kog naš novi predsednik vodi rat.”

Scarlett Johansson je, sa druge strane, govorila o važnosti zdravstva. “Predsedniče Trump, nisam glasala za tebe. Ipak, poštujem to što si izabran za predsednika, i volela bih da mogu da te podržim, ali ti pre toga moraš da podržiš mene, moju sestru, moju majku… Moraš da podržiš moju ćerku koja će, zahvaljujući tvojim odlukama, možda rasti u zemlji koja nazaduje, i koja možda neće imati pravo na izbore u svojoj budućnosti koje je tvoja ćerka Ivanka Trump imala privilegiju da ima.”

Madonna je, na svoj način, otišla najdalje tako što je poručila pred svim okupljenima da je razmišljala o tome da spali Belu kuću, ali je svesna da to ništa ne bi promenilo i da se ova borba mora voditi na drugačiji način. Osim toga, ona je upotrebila vulgarni izraz za novog predsednika, pa su je brže-bolje sklonili sa live prenosa Ženskog marša na TV-u.

foto: Instagram / montepittman

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/