Odgovore nam ovaj put nisu dali dizajneri, već modni stručnjaci koji rade na polju trgovine i marketinga i to u najvećim prodajnim modnim centrima ili robnim kućama poput: Saks Fifth Avenue, Bloomingdale's i The Shoebox.

I to je moždai najbolji odgovor ako nas pitate, ko će bolje od ljudi koje se bave nabavkom garderobe znati šta će se to ove godine nositi.

Upravo njih će kontaktirati menadžment različitih modnih brendova i reći im za kakve komade da pripreme svoje police, te koje komade pod hitno da stave na sniženje, pačak i koje na 30, koje na 50, a koje na 70 posto.

Evo malog insajdera koji vam pomaže da razdvojite bitno od nebitnog na početku nove sezone i investiate u prave one zaista vredne komade.

IN: Pruge

Pruge su ekvivalent onome što je nekada bila bela majica. Ovaj trend svake sezone iznova i iznova oživljava i vidu debelih tankih, jednobojnih, raznobojnih, na suknjama,majicama, pantalonama. I tako će se nastaviti i ove godine. 

IN: Efektne patike

Patike sa intersantnim printovima, šljokičavim detaljima ili jednostavno one nešto drugačijeg oblika: poput platforme, biće i te kako popularne. Već nekoliko sezona nose se u uz različite stajlinge i kao neizbežan aksesoar. Ove godine trend se nastavlja i postaje još dominantniji.

IN: Umetnički printovi

Šare na belim lanenim pantalonama koje izgledaju kao da je pore vas prošao Pikasa i obojio vam nogavice, biće must have komad. Prigrlite ovaj trend pre svih, jer  ga predlažu velike modne kuće poput Roksande, Céline,  J.W.Andersona, Proenza Schouler, Marni, Valentina.

IN: Trenerka

Ali kakvim trenerkama? Onima koje su krojene u vidu popularnih sportskih pantalona i nose se uz visoke potpetice i elegantne komade. Ovaj spoj različitih stajlinga biće vodeći trend u 2017. Odvažite se!

IN: Mules sandale

Prošle godine su se pojavile, ali ove definitivno dominiraju u svetu obuće kada su u pitanju prolećna i letnja sezona. I to u svim formama, oblicima i od sviih materijala. Sa mini petom, kožne, satenske, plišane, sportske, elegantne. Ovo je jedan od glavnih trendova.

Na sledećoj stranici pročitajte koji trendovi su OUT:

PageBreak

OUT: Korseti

Nosili smo ih preko košulja, sa opasačima, upertlane na leđima ili one modernije varijante za zipom sa strane, ali to je to.. Ako ste prošle godine pazarili korset, nažalost moramo vas obavestiti da je to bila loša investicija. 

OUT: Skinny jeans

Iako se ova promena u modnom svetu, makar u najvišim krugovima, pojavila joše pre nekoliko godina,  a prethodne počela da uplivava i u svet trendova za široke narodne mase, od ove godine skinny farmerice su konačno i zvanično OUT!

OUT: Visoke štikle

One prave ženstvene dame koje ne skidaju sa potpetica ni kada su u kući, neće biti oduševljene novim trendom koji nam je većdošao prošle godine, a ovo postaje svuda zastupljen: to je blok štikla, kitten štikla i platforma, na kraju krajeva i sveopšta dominacija patika.

OUT: Haljine zvonstog kroja

Ovo se zapravo odnosi više na letnje mini haljinice čiji donji deo je blago zvonast ili takozvanog tulip oblika. Ovo je zapravo klasičan model romatičnih haljinica kakve se mahom nose na proleće, kao i leti. Karnere na ovom kroju zamenjuje asimetričan kroj.

OUT: Bele patike

Iako je ovaj trend zapravo trajao vrlo kratko, nama se čini kao da je čitava večnost prošla pre no što je konačno pao u drugi plan. Potpuno bele patike u vidu klasičnog modela? Stvarno?

Mislimo da moda može bolje od toga. Zato ovaj trend sa radošću ostavljamo u 2016.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/