23. Dodela nagrada američkog Udruženja glumaca (Screen Actors Guild / SAG) prošla je sa velikim iznenađenjima, što je trku za Oskara preko noći učinilo zanimljivijom.

Favorizovanog i do sada nepobedivog Casey Aflecka (Manchester by the Sea) u kategoriji glavnog glumca "nadigrao" je Danzel Washington (Fences). Emma Stone (La La Land), blaga favoritkinja u odnosu na Natalie Portman (Jackie), nagrađena je za glavnu glumicu, čime su njene šanse za osvajanje Oskara znatno uvećane, mada joj je i dalje žestoka konkurencija Francuskinja Isabelle Hupert (koja nije nominovana za SAG nagradu).

Danzelova filmska supruga, Viola Davis, očekivano je nagrađena za sporednu žensku ulogu, kao i Mahershalla Alli (Moonlight) za sporednu mušku.

Glumci iz filma "Hidden Figures" ipak su priredili najveće iznenađenje kada su proglašeni za najbolji glumački ansambl, ispred kolega iz ostvarenja "Moonlight", "Fences" i "Manchester by the Sea" koji je, inače, došao na dodelu sa četiri nominacije a otišao praznih ruku.

Reč je o malom filmu scenariste i reditelja Teda Melfija koji je premašio sva očekivanja i dokazao da srce, emocija i odlična istinita priča (o afro-američkim matematičarkama koje je Nasa angažovala tokom Hladnog rata) mogu sve da prevaziđu, i u smislu nagrada i u smislu zarade (za sada preko 100 miliona dolara).

Oko 120.000 članova SAG ima sklonost ka nešto komercijalnijem ukusu, ali i često odličan "njuh" da predskaže dobitnika Oskara (maltene isti ovi članovi glasaju i za najbolje glumce pri Akademiji), tako da možemo zaključiti da Emma Stone, Viola Davis i Mahershalla Alli mogu polako da sastavljaju govore zahvalosti, dok je u kategoriji glavnog glumca trka nešto neizvesnija.

Naravno, veliku pažnju su izazvale toalete nominovanih koje su nam nagovestile da će Oskari proći čini se u prugama i prozirnim kreacijama. Među najbolje ocenjenim su Emma Stone u Alexander McQueenu, Michelle Williams u Louis Vuittonu i Kate Hudson u Dioru.

Pogledajte na sledećoj strani top 5 izdanja sa SAG dodele....

PageBreak

Michelle Williams

Kate Hudson

Michelle Dockery

Naomi Harris

Emma Stone

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/