Kada je američki predsednik Donald Trump prvi put u februaru otkrio svoju politiku zabrane ulaska u SAD za sedam muslimanskih zemalja, brojni poznati su se podigli na noge i izrazili svoje nezadovoljstvo.

Hiljade ljudi je izašlo na ulice da protestuje protiv ove kontroverzne odluke. Među njima je bila i manekenka iz slavne Hadid porodice. Bella je zajedno sa sestrom Gigi i drugim poznatim prijateljima prošetala u povorci No Ban No Wall koja je održana u Njujorku. 

Bella je tada u ruci držala transparent na kome je pisalo "We are all humans" (Svi smo mi ljudska bića).

Slavna manekenka je i nakon toga nastavila da izražava javno svoje mišljenje pa je tako za web izdanje časopisa Elle svojevremeno izjavila: Ne smemo da tretiramo ljude prema njihovoj veroispovesti i u skladu s tim da im uskraćujemo pravo na pomoć. To prosto nije u redu!

I nakon mesec dana od tih događaja 20-godišnja lepotica nastavlja javno da govori protiv politike zabrane. Ova uspešna manekenka pronašla se u tom problemu jer i sama dolazi iz muslimanske porodice koja je napustila rodnu zemlju. Bella je ćerka holandske manekenke Yolande Foster i američko-palestinskog biznismena Mohameda Hadida.

"Kada je moj otac prvi put došao u Ameriku takođe je bio izbeglica tako da je meni, mojoj sestri i bratu Trumpova imigraciona politika vrlo bliska." izjavila je za Porter magazin zaključivši "Naš otac je oduvek bio religiozan i uvek se molio sa nama. Ponosna sam što sam muslimanka!"

Izvor: Gloria.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/