Takođe, mnogi dizajneri kupaćih kostima smatraju da veliki broj cura mahom ne zna da odabere pravu veličinu za sebe, verujući kako su brojevi u swimwear kolekcijama identični onima za obične, svakodnevne komade.

Tako na primer, nekome ko je punije građe i nosi L, modeli koji imaju kvalifikaciju M mogu dobro da stoje. Vodite ipak računa da ne kupujete ni prevelik, niti premali kupaći jer nećete izgledati dobro kada izađete iz vode u kojoj većina modela kupaćeg pretenduje da se raširi.

U nastavku pročitajte kako da odaberete najidealniji kupaći kostim za svoju građu:

Atletska građa

Ova građa podrazumeva šiira ramena, uže kukove i mišićave noge. Ukoliko ste ovako građeni, birajte kostime sa ženstvenim printom i detaljima.

1. Da biste istakli kukove, donji deo vašeg kupaćeg kostima treba blago da se sužava na dole sa zadnje strane, a kukovi treba da budu ukrašeni nekim zanimljivim detaljima.

2. Ramena će izgledati nežnije ukoliko koristite korpice i jastučiće u gornjem delu. Birajte one kupaće kostime sa ženstvenim printom, prelicama i sa dosta detalja.

3. Izbegavajte sportske kupaće kostime, military printove i sve masculine detalje.Ravna građa

Ravan oblik tela podrazumeva da telo nema mnogo oblina. Kod dama koje imaju ovaj oblik tela širna struka i kukova je gotovo jednaka. Postoje dva rešenja kod biranja kupaćeg kostima: lažirajte obline ili se upustite u avanturu da nemate šta da sakrijete i odlučite se za stil koji dosta otkriva.

1. Istaknite grudi i zadnjicu karnerima i resama na kostimu.

2. Istaknite svoju ravnu figuru u malom, uskom bikiniju.

3. Izbegavajte ravne kupaće kostime bez bretela i sportske gaćice.Kruškast oblik figure

Za telo u obliku kruške karakteristični su širi kukovi i uska ramena. Kada je donji deo tela malo veći možete to ublažiti blago zasečenim donjim delom kupaćeg kostima.

1. Donji deo kupaćeg treba da bude malo dublji, a nećete pogrešiti ni ukoliko se odlučite za šorts.

2. Gornji deo neka bude sa korpama, trakicama i detaljima na dekolteu.

3. Izbegavajte natpise na donjem delu kupaćeg kostima poput onog "look at me!"

Uži struk, a istaknuti kukovi i ramena karakteristični su za oblik tela koje podseća na peščani sat. Za ovakav oblik neophodan je kupaći kostim koji će popuniti nedostatke, obline držati na svom mestu.

1. Odlučite se za čvrst kupaći kostim sa sitnim printom koji neće poremetiti vaše proporcije.

2. Gornji deo kupaćeg treba da bude vodoravni sa korpama ("balconette") ili trouglasti sa čvrstim korpama.

3. Ukoliko niste egzibicionista izbegavajte bilo kakve uske trake i na gornjem i na donjem delu kupaćeg kostima. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/