Iako su u poslednjih nekoliko godina žene više nego odlučne u borbi za svoja prava koja su im na raznim frontovima uskraćena, neke stvari se i dalje ne menjaju i ostaju onakvima kakve su bile i pre nekoliko decenija. Sada je već opšte poznata stvar da su muški glumci plaćeni više od onh ženskih, a kada kažemo više, mislimo duplo više!

Tako je na primer Forbes kao i svake godine sumirao svoju godišnju listu od deset najplaćenijih glumica i glumaca. 205 miliona dolara bila je ukupna zarada glumica na ovoj prestižnoj listi, dok je "dečački" klub zaradio "malko" više, 456 miliona!

Da stvar bude gora, zbir zarade u toku jedne godine ne podrazumeva samo rad u filmskoj industriji, te tako većina glumica koje su se našle na ovoj listi svoje milione duguju i ugovorima koje imaju sa različitim kompanijama koje reklamiraju, dok jači pol najveći deo zarade duguje isključivo filmskoj industriji.

Stvari tako stoje, uzmi ili ostavi. To je nepisano pravilo, a i nekoliko desetina miliona nije malo novca da biste se od njih okrenuli i otišli samo zato što neko dobija duplo više.

Ipak, nepravda je svakako na delu i pojedine glumice odlučne su u tome da tome stanu na kraj.

Predivna i talentovana Sienna Miller, koja trenuno tumači glavnu ulogu u čuvenoj predstavi  "Cat on a hot tin roof" na londonskom West Endu, dala je izjavu medijima povodom ove nepravde koja vlada, ali ne samo u svetu glume gde direktno utiče na nju i njene koleginice.

"U Holivudu nema jednakosti, uopšte! To više i nije vest, to je činjenica. I vrlo je važno da ustanemo i da se naš glas čuje. Imamo platformu i mogućnost da razgovaramo o nečemu i da o tome pišemo, ali sa druge strane naša industrija zapravo ima najmanje problema sa nedostatkom jednakosti. To se dešava stalno, mogla bih da vam pričam o tome zauvek." 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/