Prva dama Francuske Brigitte Macron ovih dana boravi u zvaničnoj poseti Bugarskoj, praveći društvom svom 25 godina mlađem suprugu, aktuelnom francuskom predsedniku. O Brigittom smislu za stil već neko vreme se raspravlja i to ne samo u modnom svetu, već i u najvišim državničkim krugovima shodno njenim izborima koji su vrlo diskutabilni.

To se posebno odnosi na njene mini haljine i suknje koje su bez obzira na njenu vitku figuru doprinele da joj mnogi nadenu nadimak "prva baka Francuske" kao i pregšt komentara tipa: "da li su ovakva izdanja adekvatan i dobar izbor za prvu damu Francuske".

Tu procenu ipak ostavljamo vama, a mi se fokusiramo na poslednje izdanje Francuskinje koja se i ovoga puta opredelila za čuvenu parisku kuću Louis Vuitton ostajući verna "domaćim" dizajnerima.

U Varni u subotu, zajedno sa Emmanuelom, Brigitte je pozirala u kratkoj teget haljini bez rukava sa zanimljivim umetnutim karnerima na grudima od crnog i šarenog tila koji su mnoge asocirali na Crno more koje zapljuskuje ovaj bugarski primorski grad.

Ovo je vrlo dovitljiv i pažljivo biran detalj, svakako omaž zemlji koju je francuski predsednički par posetio. Što se tiče detalja, osim crnih salonki, ne samo da su svedeni na minimum, nego ih i nema. Besprekoran francuski osećaj za modu, stilska ležernost i tačnost, nekako su "pali" pred po malo izveštačenim poziranjem sa suprugom, ali nećemo da joj zamerimo, jer su takve poze sastavni deo protokola.

Ipak, očekujemo da dragu Brigitte uskoro vidimo u nečemu što nije mini suknja ili mini haljina. Na primer kilotama i džemperu, nekoj ekstravaganciji o kojoj će se pričati daleko više nego o previše kratkoj dužini suknje koju je prva dama Francuske ponela!  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/