One su neke od najpoznatijih dama u Holivudu, a njihov talenat nije usko vezan za tu industriju. 

Zbog njihovih "poslova sa strane" ovih sedam holivudskih dama nose i status uspešnih poslovnih žena, zato su nam i bile posebno zanimljive. 

I ne samo da glume, pevaju, promovišu svoje filmove, albume, ove žene vredno rade starajući svoj brend, stvarajući nešto baš za sebe. 

Evo o kojim damama je reč...

1. Jessica Alba

Pre šest godina lepa Jessica osnovala je The Honest Company. Reč je o kompaniji koja prodaje netoksične i etički napravljene proizvode za domaćinstvo, a Alba je osnovala i Honest Beauty – brend koji prodaje proizvode za negu kože i šminku.

Koliko je ovo uspešan poslovni pothvat potvrđuju i brojke - vrednost njenee kompanije procjenjuje se na 1,7 milijardi dolara.

2. Drew Barrymore

Osim što je poznata po svojoj glumačkoj karijeri koja se proteže kroz tri decenije, Drew obožava da bude i iza kamere. Tako je osnovala produkcijsku kuću Flower Films, ali to nije sve. Odmakla se od Hollywoodu s drugim poslovnim postignućem, reč je o uspešnoj make-up kompaniji Flower Beauty koju je glumica osnovala 2013. godine.

3. Jessica Simpson

Svoju karijeru započela je kao pevačica i glumica, ali ona je danas najpoznatija po tome što je uspela da stvori pravo poslovno carstvo. Jessica Simpson je pre 11 godina osnovala vlastitu kompaniju i modnu kolekciju odeće, obuće, torbica, nakita, sunčanih naočara i ostalih modnih dodataka. Itekako impresivna je godišnja zarada brenda The Jessica Simpson Collection koja iznosi milijardu dolara.

4. Sarah Jessica Parker

Baš kao i Carrie Bradshaw, slavna glumica Sarah Jessica Parker velika je obožavateljka cipela. Tako je Parker stvorila sopstvenu liniju ženske obuće – SJP Collection. Osim obuće koja se ručno radi u Italiji, glumica ima i liniju torbica koja se proizvodi u Americi.

S obzirom na to da cipele izgledaju kao da su rađene za Carrie, potražnja za njima je itekako velika.

5. Reese Witherspoon

Reese gluma nije jedini životni poziv. Ona je i uspešna producentkinja i vlasnica produkcijske kuće Pacific Standard. Naravno, to nije sve. Pre dve godine poznata glumica osnovala je brend Draper James. Reč je o modnoj kolekciji za koju Reese inspiraciju pronalazi u južnjačkim delovima SAD-a.

6. Gwyneth Paltrow

Slavna Gwyneth zaplivala je u lifestyle vodama kada je 2008. godine osnovala brend Goop. Reč je o web stranici na kojoj ona preporučuje razne proizvode, od modnih komada do stvari za uređenje doma i nudi razne savete i recepte. Takođe, u sklopu brenda ona ima i vlastitu liniju beauty proizvoda.

7. Kate Hudson

Još jedna glumica čiji je poslovni uspeh vezan uz osnivanje modnog brenda je Kate Hudson. Ona je 2013. godine bila jedna od osnivačica kompanije Fabletics. Radi se odeći stvorenoj za žene koje vode aktivan život, odnosno o odeći posebno namenjenoj za vežbanje. Sama Kate jedno je od zaštitnih lica svake kampanje Fableticsa, a s brendom je nedavno sarađivala i Demi Lovato koja je kreirala vlastitu kolekciju.

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/