Svako vreme nosi neke svoje omiljene glumce za kojima uzdišemo, ali posebno smo nostalgični prema devedesetim, kada je većina nas u redakciji odrastala. Pa vas pitamo, sećate li se prvog glumca u kog ste bili zaljubljeni kao tinejdžerka? Čiji poster ste kačili na vrata, dok ste u sveske lepili njegove slike iz magazina?

Napravi smo listu nama omiljenih tv likova za kojima smo ludeli. Da li je među njima i vaš favorit?

1. DRAZIC (Callan Mulvey, Heartbreak High 1994–1999)

Popularna australijska serija ukrala je svačija srca, a posebno se pod kožu uvukao problematični Drezik kog je glumio Callan Mulvey. Izbacivali su ga iz škole, nije imao gde da živi, bio je u "on i off" fazi sa svojom devojkom Anitom... Izbrojte sada i nakon ovoliko godina priznajte - koliko ste puta poželeli da budete na njenom mestu? 

2. JORDAN CATALANO (Jared Leto, My so called life, 1994-1995

Neprežaljena serija My so called life u rukavu ima valjda najveći adut ikada – Jordana Catalana kog je glumio Jared Leto. U njega je zaljubljena Angela (Claire Danes), glavni lik serije, a paralelno s njom za Jordanovim plavim očima uzdisale su i sve tinejdžerike koje su seriju gledale. Iako je imala samo jednu sezonu, danas ima kultni status jer je pokrenula celi talas drugih filmova i serija sa svakodnevnim tinejdžerskim temama koje su bile realne u tretiranju problema svih tinejdžera.

3. PATRICK (Heath Ledger, 10 Things I Hate About You, 1999.)

Ko je kao tinejdžer pogledao film 10 stvari koje mrzim kod tebe, nepovratno se zaljubio u vragolastog dečka Patricka kog je glumio srcolomac Heath Ledger i poželeo da bude tako cool i ima kosu kao Julia Stiles. Baziran na Shakespearovoj drami Ukroćena goropad, radnja počinje od dve sestre, mlađe Biance i starije Kat, čiji strogi otac ne dopušta izlaske pre mature. Kako bi popularna Bianca ipak uspela da ode na ples s još popularnijim Joeyem, smišlja plan kako da najzločestiji dečko u školi zavede potpuno nezainteresiranu Kat.

4. SEBASTIAN (Ryan Phillippe, Cruel Intentions, 1999.)

Ryan Philippe je postao popularan kod dama zahvaljujući filmu koji je zapravo dosta loše prošao kod kritičara. U rimejku kultnog filma Opasne veze, Ryan igra Sebastiana, školskog zavodnika kome njegova polusestra (Sarah Michelle Gellar), prema kojoj je oduvek gajio incestuozne žudnje, obeća da će s njim spavati ukoliko prethodno uspe da zavedei mladu i naivnu Annette (Reese Witherspoon). Klasična radnja u kojoj se zavodnik zaljubljuje u svoju “žrtvu” ovog će puta dovesti do tragičnih posledica.

5. PACEY (Joshua Jackson, Dawson's Creek , 1998.-2003.)

Iako je Dawson trebao da postane objekt žudnje, svi koji su pratili Dawson’s Creek ipak su se zaljubili u Joshuu Jacksona, dečka koji se iz sezone u sezonu menja i postaje jedan od najzanimljivijih likova. Hoće li Pacey i Joey (Katie Holmes) napokon završiti zajedno saznaćemo tek na samom kraju…

6. JIM (Leonardo DiCaprio, The Basketball Diaries, 1995.)

Pre nego što je postao glumac kakvog ga pamtimo danas, Leo je u Dnevnicima jednog košarkaša ostvario svoju prvu pravu glavnu ulogu, među najupečatljivijima u karijeri. Celi Jimov život vrti se oko košarke dok sanja kako će jednog dana postati velika košarkaška zvezda. Povremeno se prepušta uživanju u drogama, dok se, korak po korak, bezbrižna egzistencija i sportski život ne pretvore u onaj zavisnički.

7. GILBERT ( Johnny Depp, What's Eating Gilbert Grape, 1993.)

Jedan od prvih filmova u kojem su i Johnny Depp i Leonardo DiCaprio imali veoma zapažene uloge koje pamtimo i danas. Gilbert Grape (Johnny Depp) nakon očeve smrti, brine o svom mlađem hendikepiranom bratu Arnieju (Leonardo DiCaprio) živeći s majkom i dve sestre. Cela porodice je malo ekscentrična i čudna, a Gilbert jedini pokušava da vodi normalan život radeći za porodicu u maloj trgovini. Pomalo ustaljenu dnevnu rutinu razbiće Betty (Juliette Lewis) koja putuje Amerikom sa svojom bakom…

8. ZACK (Freddie Prinze Jr, She's All That, 1999.)

Gotovo da ne postoji popularni tinejdžerski film 90-ih u kojima se nije pojavio Freddie Prinze Jr. Od horora pa sve do ljubavnih priča, nekako ga najviše pamtimo u Ona je sve to, romantičnoj komediji u kojoj od glavnog frajera, spletkaroša i zavodnika u školi postaje dobar dečko. Nakon što ga ostavi devojka, on mora brzo da pronađe partnerku za maturski ples, pa s prijateljima odlučuje da najneugledniju curu u školi pretvoriti u kraljicu. Ali, nije računao da će se u nju i zaljubiti…

9. DYLAN ( Luke Perry, Beverly Hils, 1990 - 2000.)

Početkom devedesetih tinejdžerke širom sveta ludele su za Dilanom iz serije Beverli Hils (od 1990 do 2000). Problematičnog momka koji osvaja srce Brende Walsh (Shannen Doherty) glumio je Luke Perry koji se proslavio zajedno sa Jasonom Priestleyem koji je igrao dobrog momka, Brandona Walsha.

Preuzeto sa portala: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/