Decembarski broj od 22. novembra je u prodaji!

U njemu vas čeka modni editorijal koji smo snimali u Njujorku sa Antoninom Petković, intervju sa Armanijem, style file posvećen nakitu, članak o torbama koje su vredna investicija, food travel putopis naše Marije Mićanović iz Kine, selekcija najboljih street style izdanja iz odlazeće godine i još pregršt tema.

Pročitajte u nastavku delić glavnih priča broja:

Tvorci lepše stvarnosti

U paralelnom svetu posebno dizajnirane večeri uručena su prestižna priznanja Elle Style Awards.

Ako bi lepota morala da se svede na jedan glas, jedno lice i jednu suzu, to bi onda bio video koji je dočekao goste petog Elle Style Awards, događaja koji slavi visoku estetiku, individualnost, lični stil i kreativnost. Glas je pripadao legendarnoj Mariji Callas, lice genijalnoj Marini Abramović, a suza koja je lagano tekla niz njen obraz, reklo bi se, svima koji su po ulasku u Začaranu šumu, kako je te večeri bila dizajnirana Kristalna dvorana Hotela Hyatt Regency, na trenutak zastali, osvrnuli se i oslušnuli. Bila je to uvertira u veče namenjeno onima koji svet čine boljim mestom. 

Nešto ranije, crvenim tepihom na ulazu u dvoranu prošlo je više od 270 najuglednijih zvanica iz sveta umetnosti, kulture, diplomatije, mode i biznisa. Osim domaćina večeri - tima magazina Elle sa glavnom urednicom Duškom Jovanić na čelu, dočekivali su ih i najluksuzniji brendovi kompanija koje su podržale ovaj bajkoviti događaj: Absolut Time sa brendom Calvin Klein, Biologique Recherche, Generali Osiguranje Srbija, Societe Generale banka sa premium ponudom Avantage, Sun, Moon & Stars, Delta DMD sa brendovima Baileys i Johnnie Walker Black Label, Nectar, L’Oreal sa brendom Giorgio Armani, H&M i Delta Motors.

Kompletan tekst pročitajte u decembarskom broju koji je u prodaji od 22. novembra.

ESA 2017: Dobitnici

U poslednjem broju za ovu godinu čeka vas specijalan profil svih dobitnika, na čelu sa Brankom Katić koja je ove godine "okićena" Elle nagradom u kategoriji Film i pozorište. Tu su još i Marija Tarlać, Tamara Kalinić, Mihano Momosa, Katarina Jovanović, Marina Abramović, Aleksandar Joksimović, Slavimir Stojanović, Antonina Petković i Minja Miletić.

Kompletan Elle Style Awards story pronađite u decembarskom broju koji je u prodaji od 22. novembra.

Elle intervju: Armani

U intimnom razgovoru za Elle, veliki majstor italijanske mode, Giorgio Armani, otkrio je Adriani di Lello kada je naškrabao orla za Emporio, kako se snalazi u digitalnom dobu, zbog čega je hronično neraspoložen, koliko mu smeta uspeh i zašto glupi ljudi ne mogu biti elegantni. 

Kada se rodio Emporio, bili ste optuživani za populistički naziv. Danas, međutim, imamo fenomen mode za sve?

Namerno sam to uradio jer sam želeo da napravim alternativu onome što nude velike radnje. Želeo sam da stvorim nov, revolucionaran koncept koji bi  pritom bio i novčano pristupačniji širem krugu ljudi. Jer je, po mom mišljenju, svet to zahtevao. 

Kompletan intervju pročitajte u decembarskom broju koji je u prodaji od 22. novembra.

Đavo nosi Marchesu

Rizikujući da bude shvaćen kao relativizator i zločina i žrtava i optužen za najgoru političku i fashion nekorektnost, Veljko Gavrilović zapitao se da li je moda zaista postala toliko licemerna da on, bezrezervno zaljubljen u nju, to jednostavno ne može da podnese.

U ovim čarobnim prazničnim danima, od Noći veštica, preko Dana zahvalnosti do Božića, posmatramo različite maske, njihovu zanatlijsko-tehnološku savršenost i političku tačnost u poštovanju Afroamerikanaca, veštica, veštaca i zombija, sve do veštačkih osmeha mame i mame, tate i tate i rodno fluidne dečice za svečanim trpezama.

Sve je savršeno i sjajno kao Njujork. Svi smo mi Njujork, Orlando, ili Charlie Hebdo, svi mi nosimo Marchesa čipku preko očiju, i ne vidimo ništa. Ma koliko bila kičasta, čipka je ipak providna. Ma koliko bila Britanka, Georgina Chapman ipak je Amerikanka. A ma koliko bio Amerikanac, Harvey Wainstein ipak je Jevrejin.

I ma koliko bio optuživan, hapšen i osuđivan, on će ipak biti slobodan. Ali, slobodan u tom američkom smislu. Verovatno će i neki film da napravi o svojoj tragičnoj sudbini, o samospoznaji i pokajanju, o iskupljenju i rehab preporođenoj svesti o poštovanju ženskog NE, uprkos  mini suknjama i dubokim dekolteima, i uprkos zavodničkim osmesima i flertovskim pogledima. Uprkos  dobrovoljnim dolascima u njegovu hotelsku sobu. 

Prilično mnogo rizikujem da ovakvim opservacijama budem posmatran kao relativizator zločin(a)ca i žrtava, pa da upadnem u istu zamku kao i Donna Karan. Pa da se kasnije izvinjavam i objašnjavam kako sam neinformisan i zbunjen, pa da povučem sve što sam rekao.

Onda je najbolje da odmah kažem kako sam zaista neinformisan i zbunjen, i već se izvinjavam. Ali, lista optuženih povećava se skoro svakoga dana, i Hollywood sa celim zabavnim sektorom već trpi milionske gubitke. 

Kompletan tekst našeg #elle insajdera pročitajte u decembarskom broju koji je u prodaji od 22. novembra.

Space Odyssey

Specijalno za Elle Premium predstavljamo vam lepu Antoninu Petković. Užurbanost NY atmosfere dočarana je metaliziranim, srebrnim i zlatnim outfitima. Decembar je idealan mesec za full glow.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/