"Nisam doživela seksualno uznemiravanje u Holivudu iz prostog razloga jer sam u Holivud došla u svojim tridesetim. Takve stvari vam se neće desiti ukoliko niste mladi", izjavila je 72-godišnja glumica i nastavila priču.

"U periodu između moje 16 i 24 godine, muškarci su vrlo često nasrtali na mene. Mogla bih čak reći i da se to dešavalo jednom nedeljno. A kada kažem nasrtali prvenstveno mislim na to da su obnažavali preda mnom. Na stepeništu zgrade, u podzemnim stanicama, u autobusu, dok šetam trotoarom", bila je otvorena Helen.

Kao i većina žena, ni britanska glumica nikada nije razumela motiv koji se krije iza ovog seksualnog nasrtaja.

"Taj čin zaista nije nešto zbog čega bi mogao da reaguješ u stilu 'O Bože, pa to je najlepša stvar koju sam ikada videla! Totalno je suprotno od toga. To je horor!'", obrazložila je čuvena glumica.

Na ovu temu Helen je dodala kako smatra da su se stvari konačno promenile u industriji zabave.

"Iza brane je prisutan pritisak koji se gomila i nadam se da će se taj pritisak konačno dovesti do toga da brana pukne, u korist žena kao vodećih likova i ženskih režisera. Kada sam prvi put, tokom 90-ih radila na snimanju serije Prime Suspect, nisu bili sigurni da bi drama ovakve vrste na čelu sa vodećim ženskim likom bila zanimljiva publici. Koliko su se stvari od tada promenile najviše govori činjenica da je danas tako nešto najlegitimnija moguća stvar."

Na pitanje šta bi mlađoj sebi iz ove perspektive savetovala, glumica britkog jezika odgovara u skladu sa svojim već poznatim stavom.

"To bi definitivno bilo da ljudima više treba govoriti da od**bu i da prestanem da budem tako ljubazna."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/