Dok su Meghan i Harry razmenili bračne zavete u kapeli St. George koja se nalazi u prelepom dvorcu Windsor, sve oči modnih medija ali i ostatka sveta bile su uprte u venčanicu nove vojvotkinje od Sussexa.

Mesecima se nagađalo koji dizajner bi mogao da stane iza kreacije. Među favoritima bila je britanska kuća Ralph i Russo, zatim omiljeni dizajner lepe glumice i njen prijatelj Roland Mouret ali i Erdem i Sarah Burton.

Zato je većina ljudi bila iznenađena kada je saznala da je venčanicu kreirala kuća Givenchy, odnosno dizajnerka Clare Waight Keller koja je nakon Tiscija postala kreativni direktor francuske kuće.

foto: AP / Chris Jackson

Dok mnogi smatraju da je Kate Middleton imala daleko lepšu haljinu, na račun izabranice mlađeg sina princeze Diane stižu takođe pohvale za haljinu koja ima prilično jednostavan kroj, otvorena leđa i čamac izrez.

foto: EPA / Neil Hall

Celom venčanicom dominira dugačak šlep i veo, dok od detalja Meghan sem burme i divne tijare nije imala skoro pa ništa. Svedeno, jednostavno i elegantno ali bez onog wow momenta koji ipak očekujemo da nam buduće pripadnice kraljevskih porodica ponude.

foto: Reuters / Pool

foto: AP / Owen Humphrey

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/