Preksinoć je u Kanu završeno 71. izdanje poznatog festivala svečanom dodelom Zlatnih palmi.

Glavna nagrada je otiška u ruke japanskom režiseru, Hirokazuju Kore-Edi za film "Shoplifters". Film "Blackkklansman" američkog reditelja Spike Leea je dobio Gran Pri nagradu, dok je nagradu žirija osvojio film "Capernaum" libanske rediteljke Nadin Labaki koja je debitovala na Kanskom festivalu.

Nagradu za najbolju režiju dobio je poljski reditelj Pavel Pavlinkovski za ostvarenje "Hladni rat", prenosi AP.

Predsednica ovogodišnjeg žirija za dodelu Zlatne palme bila je australijska glumica Cate Blanchett. Nagradu za najboljeg glumca osvojio je Marcello Fonte za ulogu u filmu "Dogman" reditelja Matea Garonea, dok je Samal Jeslkamova osvojila nagradu za najbolju glumicu.

Mi se zadržavamo kod nagrada ovde, fokusirani na prelepe kreacije koje smo videli u poslednjih 10 dana kada su na crvenom tepihu prodefilovale ne samo holivudske dive već i modeling zvezde.

Nezvanično za najlepšu haljinu ovog izdanja proglašena je bela Diorova kreacija koju je ponela Penelope Cruz koja je u njoj izgledala senzacionalno. Iako su mnoge dame se prilično potrudile da nam potisnu to anđeosko izdanje prelepe Špankinje, to se nije desilo. Penelope je ostala u najjačem utisku.

Provokativne su opet bile manekenke koje su birale najotvorenije i najizazovnije krojeve koji su mamili poglede svih okupljenih fotografa i novinara. Ipak, mi moramo da odamo jedno veliko bravo za izdanja australijske dive i predsednice žirija, fenomenalne Cate Blanchett koja je briljirala iz dana u dan, skoro jednako kao i Marion Cotillard koja je još jednom dokazala da je dama koja najviše riskira u modi iz sveta slavnih.

Pogledajte u nastavku top 10 najlepših kreacija iz Kana:   

1. Penelope Cruz

2. Cate Blanchett

3. Alessandra Ambrosio

4. Joan Smalls

5. Bella Hadid