Slobodno vreme nekada smo koristili da predahnemo, malo "stišamo" misli i popričamo sa dragim ljudima. Internet i brzi tempo života promenio je čak i naše "vreme za sebe" koje se svelo na skrolovanje po Instagramu u velikom delu dana.

Ali nije da se žalimo. Nama je uostalom u opisu posla da budemo u toku, i zavirimo u život omiljenih IT ličnosti, pregledamo duhovite snimke, te otkrijemo usput i neke nove profile koji se svakodnevno pojavljuju i munjevito prave konkurenciju postojećim.

Profili koje obožava naša redakcija svakako su jedna inspirativna skupina, bazirana na kodu Elle magazina - dakle moda, lifestyle, kultura, beauty i art. Ipak, nemojte misliti da smo se tu zaustavili!

Urednici, novinari i spoljni saradnici zaista vole širok spektar profila i često ih razmenjuju i komentarišu. Zato u nastavku pročitajte i pogledajte koje Insta profile svakodnevno posećuje Elle tim:    

Duška Jovanić, glavna i odgovorna urednica 

Pratim mnogo toga različitog na Instagramu, pre svega profile koji imaju fashion, lifestyle i art sadržaj.

@diet_ prada

Ono što bih izdvojila kao nešto potpuno drugačije je profil @diet_ prada. Ne znam ko stoji iza tog često ciničnog, ali ipak ozbiljnog stava prema značaju i fenomenu mode. 

@wheresmossy 

Profil nas vodi tamo gde ide kraljica It devojaka, Kate Moss, kojoj i dalje niko ništa ne može. A kad se zaželim "ljute" doze mode, odem da vidim šta je obukla i obula Irina Lakićević. Mogla bih ovako da ređam do 1000 onih koje ne preskačem na Instagramu koji me zaista drži budnom i na oprezu da nešto ne propustim.

Ana Ostojić, modna urednica

@giorgiatordini

Obožavam njenu estetiku, od outfita preko lyfestyle-a, do sofisticirano modernih slika koje prikazuje na svom profilu.

@hipigram 

U pitanju je profil beogradske hipi komune koja kroz lucidne poruke oslikava trendi, slobodan duh. Obožavam ovaj profil, potpuno se asimiliram sa njim i uvek umeju odlično da me razvesele, pa ih ponekad i citiram.

Branislava Kostić, beauty urednica

@patrickta 

Rad ovog momka je dokaz da šminka ne mora da se "vidi", da bi bila dobra. Takođe, on svojim slikama ruši zatrašujuće Instagram make-up trendove, "demaskira" žene. Nadam se da će to ponovo postati mainstream.

@arts.tv 

Pinterest na Instagamu. "Od svega po malo, za svakog po nešto", a sve je zanimljivo: od malih DIY klipova, do dobrih slika, hrane, enterijera, ljudi, kozmetike. Ovaj nalog je riznica od inspiracija do konkretnih rešenja. 

Maja Uzelac, urednica kulture

@jeanphilippedelhomme

Genijalni ilustrator koga sam davnih dana upoznala kao autora unknown hipster bloga. On ima neki ležeran smisao za humor, plus ljubav prema modi, što u kombinaciji s osećajem za duh vremena već čini zanosan spoj; dalje od toga me pomera potpuno specifičnim stilom crtanja i osećajem za boju.

@ader_error i adererror_official

Južno-koreanski multidisciplinarni kolektiv koji pravi unisex odeću i sumanute prezabavne kampanje koje je prate. Postavljaju nove standarde shvatanja trenutka u kom živimo, i svakodnevno me zabadaju laktovima pod rebra na neki novi način.

Ivana Ranković, art direktor

@park.d

@funnycat

Ilustratori. Bez pućenja, izduženih nogu, brendirane garderobe, silikona, skupih destinacija i kose stilizovane za Instagram. 

Pogledajte na sledećoj stranici koga prate Ana Dodig, Maja Bunčić, Loona Loo, Marija Ratković i Marija Mićanović: