Iako leto važi za najomiljeniji deo godine, među ljubiteljima mode i trendova jesen je daleko više omiljenija jer tada počinje sezona potpuno novog načina odevanja i u prvi plan se stavljaju favorizovani IT komadi.

Ako ste prava "modna žrtva" sigurno je vam je poznat onaj osećaj uzbuđenja kada dođu  svežiji dani a izlazak iz kuće u ranim jutarnjim časovima povlači za sobom vađenje omiljene kožne jakne ili laganog kaputića iz dubine vašeg ormara.  Atraktivne jakne poznatije kao parke, kožni mantili i klasični trench mantili su visokokotirani na listi ove jeseni i bez njih ni jedan outfit ne može biti zamišljen. 

Čim dođe taj prvi hladniji dan, postoji li bolji odevni predmet koji se lagano prabaci preko bluze ili duksa uparen sa zavodljivom cvetnom plisiranom midi suknjom, koja ovog puta doživljava tranziciju iz letnje sezone u fall.

Ove jeseni, sigurno ćete se uhvatiti u potrazi za jaknama sa pojasom koje će najbolje istaći vaš struk, trench mantili koji će biti statement komad, i udobna i besprekorno stilozovana vetrovka za dane kada je vetar nešto intenzivniji a obaveze zahtevaju mnogo pešačenja. 

Predlažemo da, pre nego sto se krenete u jesenji šoping, pogledate primere koje za vas odvaja ELLE.

Ovo su apsolutni IT komadi koji se mora naći u svakom garderoberu.

Tekst: Igor Jagić