Na sam pomen male crne haljine odmah pomislimo na legendarnu francusku modnu dizajnerku Coco Chanel.

Upravo je ona, u želji da stvori model koji se može nositi u svim prilikama i stilizovati na razne načine, lansirala malu crnu haljinu 1926. godine.

Vogue je već tada predvideo da će ona postati svojevrsna uniforma za sve žene, nezavisno od ličnog ukusa, a predviđanja su se pokazala tačnima. Tako je haljina koja se do tada povezivala isključivo sa prilikama vezanim za one najtužnije trenutke, postala simbole elegancije i to se do danas nije promenilo.

Verovatno nikada ni neće jer mala crna haljina i dalje suvereno vlada našim ormarima, ali i modnim pistama. Dizajneri svake sezone pronalaze način da ovaj kultni model prikažu na nov način, a jedna recentna varijanta male crne haljine posebno se dopada poznatim damama.

U pitanju je model sa ogrtačem. Nemoguće ga je izbeći na svečanim događanjima, dodelama nagrada ili filmskim festivalima, a poslednja ga je odenula Natalie Portman na Venecijanskom filmskom festivalu.

Izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/