New animal

Uvek prisutan print koji sada dolazi kroz total look outfite.

Tom Ford se poigrava različitim koloritima, dok Max Mara prikazuje trend sklapanja drugačijih šara.

Cyber style

Hologramski materijali osvajaju piste širom sveta u različitim formama.

Francuska modna kuća Balmain sjajno je prikazala da je budućnost stigla. 

Fluo

Prada je napravila modni diktat sezone u vidu drečavih detalja, dok francuska modna kuća Balmain u prvi plan stavlja ekscentrične čizme iznad kolena.

Razmrdavanje jesenjih tonova počinje sada!

Rese

Magični začin estetici haljine mogu biti rese, ali iz modne kuće Paco Rabanne i Balmain otišli su korak dalje i prikazali kako PVC i metal mogu da izgledaju podjednako dobro, da budu čak i u stilu Gatsbyja.

Paco Rabbane (foto: Imaxtree)

Šešir

Nezaobilazni damski detalj i dalje drži visoku poziciju na listi modnih detalja. Brend San Laurent prikazuje western look dok Marc Jacobs pristupa tome na sofisticirani damski način.

Saint Laurent ( foto: Imaxtree)

Deep blue

Od duksa, preko šminke, pa sve do obojenog lažnog krzna, plava boja bila je dominantna na reviji brenda Annakiki, kao i u sklopu total looka modne kuće Malone.

Lou Dallas / Anteprima (foto: Imaxtree)

PageBreak

Čarape u boji

Upečatljiv detalj na revijama modnih kuća kao što su Jeremy Scott, Adam Selman, Zang Toi i mnogi drugi jesu čarape u jarkim tonovima. Dizajneri su za svoje zimske kolekcije bili inspirisani osamdesetim godinama.

Tom Ford ( foto: Imaxtree)

Cowboy

U fokusu su rese, izražene kragne na košuljama i koža, što upućuje na to da kaubojski stil ove jeseni predstavlja modni trend, barem sudeći po kućama kao što su Calvin Klein, Dolce & Gabbana, i Dsquared2.

Alberta Ferretti / Dolce i Gabbana / Calvin Luo (foto: Imaxtree)

Cvetni mix

Različiti printovi spojeni u jedan outfit predstavljaju cvetnu bajku. Lagani materijali u kombinaciji sa bogatim kaputima čist su primer mix and match principa kojim je Gucci zavladao ove sezone.

Richard Quinn (foto: Imaxtree)

Cross shoulder bag

Ikonični trend iz 90-ih se vratio na velika vrata, male torbe nošene preko ramena postaju must have detalj svakog outfita, kao što su nam to dočarali na revijama Giorigio Armani, Alexander Wang, i Victoria Beckham.

Alexander Wang (foto: Imaxtree)

Novo odelo

Odela koja su nas osvojila prošle sezone ove su potpuno dekonstruisana. Da li u asimetričnom pomeranju kroja kao kod Gabriele Colangelo i Snow Wue Gao, ili dodavanjem sasvim atipičnih detalja za odelo kao što je viđeno na revijama Dion Lee i Annakiki.

Ralph Lauren (foto: Profimedia)

Trench coat

Kožni kaputi, da li potpuno ili samo u formi detalja, sigurno će biti najpotrebniji komad ove jesenje sezone. Posebno ako su propraćeni peternima, poput zmijskog, kao što je prikazano na reviji modnog brenda Drome.

Tods (foto: Profimedia)

Tekst: Ana Ostojić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/