Iako je mnogo dama koje su nas inspirisale na fashion polju, Lady Gaga se s punim pravom istakla.

Govor koji je održala na gala večeri koja slavi žene tema je za sebe i zaslužuje posebnu pažnju, ali mi ćemo se u ovom članku fokusirati na power look koji je američka pevačica iznela.

Iza divine modne kombinacije stoji čitava priča: kako, zašto i na koji način je odabrala da nagradu primi u muškom odelu umesto glamurozne toalete koja je zasigurno bila očekivaniji izbor za crveni tepih?

U svom izlaganju, Lady Gaga je navela koliko je muka imala dok je probala haljinu za haljinu na fitingu: dijamanti, perle, svila - jednostavno nije mogla da se pronađe ni u čemu navedenom. To nije bila ona.

Zatim se odlučila za nešto potpuno "Gaga-like".

Sivo predimenzionirano odelo iz prolećne Marc Jacobs kolekcije za sezonu 2019., bilo je ono što je tražila. Odelo je inspirisano muškim stilom odevanja, ali dizajnirano za ženu. I ta činjenica je oborila Lady Gagu i podsetila je na srž mode i feminizma. 

Od nakita Gaga je ponela grandiozan dijamantski prsten koji je uz savršen nude manikir akcentovao ženstvenost i dao kontrast tomboy looku.

Obuća je bila manje bitna jer su nogavice toliko široke da samo na trenutak naslućujemo crne cipele koje idu u špic, obuvene u nameri da nimalo ne naruše jaku žensku poruku koje nosi ovo muško odelo.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/