Za stilski #onpoint stajling nisu dovoljne ni dobre farmerice, niti kvalitetan džemper.

Sa jesenjim danima, ključni komad postaju jakne i kaputi, kao i uvek aktuelni trench mantili.

ELLE je za vas izdvojio 5 modela sa kojima nećete pogrešiti, a među njima su i klasični ali trendi modeli.

Uostalom, pogledajte!

Blejzer od tvida

Pođimo najpre od broja jedan, reč je o blejzeru koji je prevazišao svoju funkciju poslovnog gornjeg dela. Blejzer izrađen od tvida, pa još i karirani, bez greške je jedan od najvažnijih trendova za jesen već više od jedne sezone. Svakako da karo dezen nije jedina opcija, odaberite pepito, ili čak i jednobojni sivi duži blejzer inspirisan muškim modelom i bićete instant stilizovani. Bezvremenski komad.

Puffer jakna

Kraća ili duža - svejedno je! Cropped verzije su megapopularne svake kišovite sezone, naročito one u vrištećim bojama. Modni zaljubljenici koji vole da se istaknu će poneti baš ovakav komad, dok će oni koji vole da pokažu stilsko umeće na nešto suptilniji način odabrati blago strukirane verzije u otmenoj teget ili crnoj boji. Svima nam je potrebna ova jakna koja pomalo pripada sportskoj sekciji, barem za ležerne bruncheve vikendom.

Njegovo visočanstvo mantil

Najlepši među gornjim delovima za jesen, onaj koji daje na ozbiljnosti i pruža damski pečat. Klasičan odevni predmet koji je ove godine dobio još više na važnosti, time što su ga i vodeće modne kuće najavile kao ultimativni džoker. Ponesite ga po ugledu na Francuskinje, golih nogu, uz haljinu i beretku. Do sada je paleta boja u kojima se se dizajnirao mantil uglavnom bila neutralna, a novitet su pvc modeli, oni od plastike, kao i apsolutni hit - transparentni!