Španska kraljica i njen suprug kralj Felipe pre dva dana su posetili špansko selo Moal kako bi ga nagradili laskavim priznanjem, nagradom "Princess of Asturias".

Nagrada je dobila ime po ćerki kraljice Letizie i kralja Filipa, dvanaestogodišnjoj Leonor koja je i prestolonaslednica španske krune. 

Za ovu priliku, Letizia je morala da pronađe par obuće koji će joj omogućiti nesmetano upoznavanje sa lokalnim stanovništvom. 

Ovo selo nagradu je dobilo kao zajednica koja služi za primer čitavoj zemlji. Stanovnici Moala označeni su kao uzorni ljudi koji doprinose održavanju zajednice, očuvanju tradicije i oživljavanju tekovina.

Španski kraljevski par proslavio je sa meštanima sela njihov uspeh, a kako bi se neopterećujuće družila sa svojim sunarodnicima, Letizia je odabrala nešto udobniju odevnu kombinaciju. 

Po pitanju obuće, dama od stila odlučila se za popularne oxford cipele.

Ovaj klasični model bio je izvrstan za šetnju Moalom, malim mestom na severozapadu Španije.

Teget oksfordice uparila je sa pantalonama u istoj boji sa belim štrafticama, širim nogavicama i visokim strukom.

Svetloplava košulja na kojoj je ležerno podvila rukave kao i klasičan trench mantil bili su sastavni deo ovog modno besprekornog izdanja kraljice. 

Jedna od omiljenih dama među kraljevskim ličnostima pokazala je kako ume da postavi praktičnost na prvo mesto, a istovremeno održi izuzetan nivo sofisticiranosti.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/