Niti jedna jesenja i zimska sezona ne može stilski da se zamisli bez KAPUTA.

Glavni ogrtač aktuelne sezone doživeo je poslednji niz godina velike transformacije, ali nekako uvek su se iskristalisala bar tri modela koja su must-have.

Ove sezone, dva klasika su tu i jedan "uljez" kog diktira najveći trend sezone, animal print.

Ali krenimo redom:

Camel ili nude  

Ovaj klasik u svom ormaru imaju baš sve modne blogerke te mu se u ovo doba godine uvek rado vraćaju. Kaput u boji kamilje dlake modni je klasik koji nikad ne izlazi iz mode, stoga je investicija u koju se isplati uložiti jer ćete ga nositi godinama.

Devojke koje ga već imaju u svom garderoberu svesne su svih čari ovog veoma prilagodljivog komada koji se sjajno uklapa u različite stilove i ide uz sve što imate u ormaru te, za razliku o crnog kaputa, donosi dašak osveženja u vaše zimske stajlinge.

Da ne pominjemo kako je camel boja jedna od onih koje daju vašem komadu taj skupoceni efekat.

Klasični komad dolazi u raznim izdanjima, od kratkih i čupavih do dugačkih i glatkih modela, ali uvek donosi dozu elegancije u svačiji look. Ako vam, pak, nije posebno stalo do trendova, odaberite strukirani model koji će najbolje laskati vašoj figuri.

Kariran kaput

Omiljeni dezen svake zime je tartan ili ti karo.

Ove sezone čuveni uzorak nosimo ne samo u klasičnoj kolor varijanti koja podrazumeva sivkaste i smeđe nijanse u tkanju, sa crnim diskretnim koncem, već kombinacije jarkih nijansi vatrenocrvene, modroplave i neon zelene koja je posebno u trendu poslednji niz meseci.

Mi vam ipak savetujemo da ne birate modele u tako drastičnom koloritu, jer je karirani kaput takođe jedan od modela koji se redovno vraća te samim tim i dobra investicija. Naš savet je da odaberete neki u teget boji sa diskretnim smeđim i sivim tkanjem, strukiran i dužine do iznad kolena ili se opredelite za širi, sivkaste podloge. 

Animal print

Glavni trend sezone diktira trendove unutar svakog basic komada, pa i kaputa.

I tu su se pojavile varijacije te imamo kapute sa zebrastom teksturom, apstraktnom tigar šarom (koji je sve popularniji i super se kombinuje iz all black look), klasikom unutar animal printa - tim leopardom, i za malo odvažnije tu je drska piton koža.

Iako je animal print vrlo diskutabilan prilikom kombinovanja, imajte na umu da je kaput sa ovim dezenom savršen statement komad, ali i da ukoliko odaberete neki sa zagasitijom šarom to ne znači da ćete ga samo nositi ove sezone, već i narednih.

Jer iako to mnogi žele da opovrgnu - animal print spada u klasične, basic dezene koji se stalno "vrte" u ovom ili onom obimu.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/