Donosimo vam nekoliko recepata kojima morate da obogatite svoju ishranu. Ove salate su tako hranljive i zdrave, a bonus je što su brze i lake za pripremu.

Tunjevina s krastavcem i avokadom

Potrebno je: Pola krastavca naseckanog na kolutiće, 1/4 ljubičastog luka, pola avokada, 100g tunjevine, 1 kašika naseckanog korijandera.

Za preliv: Maslinovo ulje, limun, malo soli i bibera.

Priprema: Tunjevinu ocedite i stavite u posudu, avokado naseckan na kockice, krastavac, luk i korijander. Prelijte prelivom, i po želji dodajte malo rikota sira na vrhu. Možete dodatno dekorisati ovu zdravu porciju ljubičastim lukom naseckanim na kolutiće.

Salata od tunjevine, šargarepe i jaja

Potrebno je: 2 tvrdo kuvana jajeta,1 šoljica kuvane šargarepe, 1/4 šoljice kuvanog graška, pola avokada, malo rendanog parmezana, 100g tunjevine.

Za preliv: Maslinovo ulje, limunov sok, so i biber.

Priprema: Sva ova jela se lako pripremaju - ocedite tunjevinu i sipajte u posudu, pomešajte sa šargarepom. Dodajte tome jaja iseckana na kolutove, grašak i parmezan. Sastojke za preliv pomešajte i prelijte preko tunjevine. Parmezan možete narendati i na kraju, za zanimljiviji izgled.

Ostatak teksta pročitajte OVDE.