Objava da je u drugom stanju, mnogobrojne inicijative sa humanitarnim ciljem, diplomatske posete različitim zemljama i royal venčanje (godine) na kojem je bila u ulozi mlade: 2018. bila je godina u znaku vojvotkinje od Sussexa, pete "najguglovanije" osobe u 12 meseci iza nas.

Od kada je svet saznao da je simpatična glumica, najpoznatija po ulozi u seriji "Suits", dama koja je osvojila princa Harryja toliko da se "neposlušni" brat prestolonaslednika britanske krune odlučio na brak, hype oko imena Meghan Markle zvanično je počeo.

Devojka iz Kalifornije bila je svakodnevni član stilskih rubrika svakog online portala i sajtova modnih magazina čijeg imena možete da se setite. Nije kliše, već se zaista svaki njen korak pratio i analizirao uz ushićenje i opšte zadovoljstvo publike koja je jedva čekala da vidi koji će to protokol i pravilo kraljice Elisabeth Meghan tom prilikom prekršiti.

Veliki je broj događaja kada je Markle svojom pojavom demonstrirala određeni stav ili dobro poznavanje modnih načela, ali evo rekapitulacije deset najvažnijih momenata Meghan Markle u 2018. 

10. Prvo pojavljivanje u svojstvu pripadnice monarhije

Proslava u čast princa Charlesa bio je povod da Meghan debituje kao vojvotkinja od Sussexa. Haljina nežne puderaste boje jednog od omiljenih londonskih brendova Kate Middleton i nezaobilazni šešir širokog oboda bili su naizgled sigurna opcija za tako važnu priliku, međutim, dugi prozirni rukavi uspeli su da zatalasaju mišljenje britanske javnosti koja je započela sa debatom koja ne prestaje, a odnosi se na to da li je i u kojoj meri Meghan ispoštovala tradicionalni kodeks oblačenja. 

9. U ulozi diplomate

U julu se dogodilo prvo internacionalno putovanje Meghan Markle kao člana kraljevske porodice. Za zvaničnu posetu Irskoj, Markle je odenula midi suknju i elegantnu bluzu u predivnoj petrolej zelenoj nijansi odajući time poštovanje zemlji domaćinu. To je jedan od načina na koji je Meghan poslala suptilnu političku poruku, pritom ne prelazeći granicu.

8. Prvi put na balkonu Buckingham palate

Još jedno nežno-roze izdanje vojvotkinje u kreaciji sa potpisom Caroline Herrere. Iako je određeni deo javnosti smatrao da je haljina sa otvorenim ramenima bila u suprotnosti sa protokolom, to ipak nije bilo tačno te osim da je izgledala izuzetno ljupko i sofisticirano, nemamo drugih komentara.

7. The Meghan Effect

Ovde ne mislimo ni na jedan specifičan look, već na generalni utisak i sveopšte interesovanje koje izaziva gotovo svaki predmet koji vojvotkinja ponese. Njen uticaj je toliki da ne bi bilo neobično da čamac izrez koji smo u više navrata videli na gornjim delovima njene garderobe bude trend za 2019.

6. Filantropija

Humanitarni rad bio je svojstven za Markle i pre nego što je dobila zvaničnu plemićku titulu. U septembru ove godine, Markle je napisala predgvor za knjigu "Zajedno" u kojoj se nalazi kolekcija recepata, a čiji prihodi odlaze zajednici Hubb Kitchen.

PageBreak

5. Izvrsno držanje vojvotkinje

Stupivši u brak sa princem Harryjem, Meghan se obavezala na život u kojem će svaki njen korak biti promatran i analiziran do nesvakidašnjih detalja. Izvestan procenat medijskog prostora dat je neverovatnim stvarima, poput činjenice da je vojvotkinja sama zatvorila vrata od automobila, dok je jedan od najsvežijih članaka posvećen temi njenog rukopisa. Za sada, Markle nije imala nikakvih grešaka, a protekla godina bila je u najmanju ruku izazovna za nju.

4. The royal tour

Poseta sveže venčanog kraljevskog para Australiji bila je medijski kompletno propraćena. Najupečatljiviji i zaista royal momenat Meghan je imala kada je za državničku večeru obukla dugu plavu haljinu sa suptilnim plaštom. Senzacionalni outfit pobrao je najviše ocene modnih stručnjaka.

3. Bliskost sa kraljicom 

Tek nekoliko nedelja nakon samog venčanja, vojvotkinja od Sussexa i kraljica Elisabeth posetile su Cheshire putujući zvaničnim royal vozom, što je tumačeno kao znak brzog prihvatanja Harryjeve supruge od strane njegove porodice.

2. Objava trudnoće

Svet je čekao i dočekao, a fotografije sa Novog Zelanda bile su prve na kojima smo mogli da primetimo "baby bump" i srećna lica Meghan i Harry. Vojvotkinja je nosila belu haljinu australijske dizajnerke Karen Gee čiji je sajt nakon toga pao usled neverovatnog interesovanja.

1. Venčanje

17. maj bio je dan kada je ogroman deo planete pratio šta se događa u Windsoru, počevši od zvanica, dekoracije, pa sve do toga kako se koja kraljevska ličnost ophodila na venčanju koje je bilo jedinstveno po mnogo čemu. Različiti presedani su se dogodili, ali sveopšti utisak bio je očaravajuć i poseban. Naravno, svaki detalj venčanice gotovo da već znamo, a sama ceremonija ostaće inspirativna i predmet komentarisanja i u narednom periodu. 

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/