U Njujorku je BOSS po prvi put prezentovao mušku i žensku kolekciju u okviru iste revije i time predstavio sjajne primere letnje ležerne elegancije. Jednostavni, široki krojevi i paleta boja koja varira od svetlih, belih i pink tonova ka nešto tamnijim i intenzvnijim kao što su narandžasta i bordo.

Sinonim za TIBI je svakako minimalizam, ali ne onaj klasičan minimalizam jer kada je reč o ovom brendu, tu apsoultno ništa nije izostavljeno.

Esencijalne forme akcentuju ženstvenost na jedan potpuno novi način. Takođe, prisustvo muških modela koji nose neke od kreacija iz TIBI proleće-leto 2019 kolekcije potvrđuje jedan od najzastupljenijih trendova ove sezone - genderless trend.

Sofisticirana i elegantna žena definitivno će inspiraciju pronaći u kolekciji brenda SELF PORTRAIT. Prisustvo čipke, svile, geometrijskih cvetnih printova iz kasnih šezdesetih i sedamdesetih i asimetrični krojevi samo su neke od karakteristika kolekcije s/s 2019.

(Četiri stavke koje počinju da dominiraju fashion svetom: Šta možemo da očekujemo od mode u 2019?)

Brend koji je neko vreme bio pomalo skrajnut sa globalne modne scene, ove sezone se vraća u punom sjaju - u pitanju je ESCADA.

Intenzivne boje, omaž estetici osamdesetih i devedesetih definitvno obeležavaju ovu kolekciju uz neizostavno prisustvo logo printa koji je apsolutni trend kako ove tako i prethodnih sezona. 

(U ovim kolekcijama kriju se top trendovi za proleće)

MICHAEL KORS, kao jedna od poslednjih revija Njujorške nedelje mode, ostavila je definitivno pozitivni utisak i svima popravila raspoloženje u jednoj kišnoj nedelji. Jarke boje, printovi, lepršave haljine, šortsevi i drugi komadi sugerišu izuzetno živo leto.

Instalacije umetnice Christine Zimpel kao i realizacija istih u vidu printova na određenim komadima naglašavaju estetiku kako ove kolekcije tako i samog brenda.

Tekst: Petar Spasojević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/