Zavođenje nije veština koja se nauči tek tako, piše portal Lepa i srećna.

To je kompleksan ritual praćen nizom pravila.

A u čemu je tajna?

Možda se iz života ovih velikih zavodnika može saznati nešto više o toj čarobnoj veštini. Mada pripadaju različitim razdobljima i kulturama, mnogo toga im je zajedničko: od neverovatnog šarma i popularnosti do ogromnog uspeha kod žena. 

Pročitajte u nastavku kojih je to 7 muškaraca zaslužilo titulu najvećih zavodnika: 

Kazanova (1725–1798)

Najveći zavodnik svih vremena svakako je Giacomo Casanova, s kojim se upoređuju svi drugi i čije je ime postalo sinonim zavođenja.

Venecijanski pustolov, pisac, špijun i, po nekima, šarlatan, bio je proteran iz većine evropskih prestonica jer ga je pratio loš glas među velikašima, čije bi žene i ćerke zavodio nanoseći sramotu uglednim porodicama. Njegov metod bio je prilično jednostavan: pronašao bi devojku u nevolji, bio pažljiv prema njoj, izvukao je iz problema, poklonio neku sitnicu i uz poneku slatku reč odvukao je u krevet. Nakon toga više ga ne bi videla.

Lord Byron (1788–1824)

Čuveni engleski pesnik od rođenja je bio hrom na jednu nogu. Međutim, uprkos tome imao je velikog uspeha kod žena i prepuštao se čarima razuzdanog života sve do kraja života. Bio je romantičar, zamišljeni pesnik i revolucionarni vojnik kome žene jednostavno nisu mogle da odole.


Padale su na njegove seksualnost, intelekt, romantiku i spremnost na akciju. Lejdi Kerolajn Lamb, jedna od njegovih mnogobrojnih ljubavnica, opisala ga je kao ludaka, pokvarenjaka i osobu koju je opasno poznavati. Njegova najpoznatija poema „Don Žuan” govori o arhetipu zavodnika, koji nije kriv za to što jeste jer jednostavno ne može da odoli ženskim čarima. Baš kao i njegov autor. Kada je umro, imao je samo 36 godina. 

(10 ružnih "frajera" iz Holivuda za kojima žene lude)

Rudolph Valentino (1895 –1926) 

Uprkos vrlo kratkoj karijeri, koja je potrajala samo šest godina, sećanje na Rudolph Valentina posle tolikih decenija živi i dalje.

Njegovih 20 drama, uključujući „Četiri jahača Apokalipse”, „Šeika” i „Krv i pesak”, danas izgleda toliko nestvarno koliko i priča o milionima usamljenih žena koje su ga zaljubljeno gledale i patile za njim sedeći u mraku prepunih bioskopskih sala. Filmsko platno mu je pomoglo da od neuglednog baštovana, a potom i holivudskog žigola, postane verovatno najveća legenda nemog filma.

On je u Holivud doneo i svetu podario termin „latinski ljubavnik”. Kada je u 31. godini iznenada umro, dve žene su u očajanju izvršile samoubistvo. Dan njegove sahrane zamalo je bio koban za hiljade žena koje su gotovo nastradale u stampedu, kada je masa obožavateljki pohrlila da poslednji put vidi svog idola.PageBreak

Clark Gable (1901–1960) 

Najvećim zavodnikom i najmuževnijim muškarcem tridesetih i četrdesetih godina smatra se glumac Clark Gable.

U stvarnom životu večito opsednut samim sobom, na platnu je igrao lik iz američkog sna: hrabar i dosledan, ali i čovek koji ume da podnese poraz. I pored brojnih ostvarenja, ostaće upamćen pre svega kao Reth iz čuvenog filma Gone with the wind, koji je jedini uspeo da ukroti divlju Južnjakinju Scarlett O’Haru ne samo svojom muževnošću već i nežnošću koja je izbijala ispod mačo oklopa. Njegova najveća ljubav, supruga Carol Lombard jednom prilikom je rekla kako u njihovom domu, nažalost, ne živi Reth već Clark.

(Liga izuzetnih džentlmena: 20 najzgodnijih muškaraca svih vremena)

Warren Beatty (1937) 

Jedan od najvećih holivudskih zavodnika, koji je od sredine pedesetih do devedesetih spavao sa više od 10.000 žena (tačnije, 12.775 prema Peteru Biskindu, autoru njegove biografije). Među njima su bile i Brigitte Bardot, Joan Collins, Rachel Welch, Julie Christie, Jane Fonda, Madonna, Isabell Agani…

Druge glumice, starlete, manekenke, grupi devojke, kao ni usputne veze, holivudske grupnjake i ukradene poljupce da i ne spominjemo. I onda, u 53. godini, taj isti ženskaroš upoznaje glumicu Anette Bening, ženu svog života. Posle dve godine poznanstva najpoželjniji holivudski neženja ulazi u bračnu luku u kojoj je i dan-danas. Uz četvoro dece. 

Julio Iglesias (1943)

Za poznatog španskog pevača i srcolomca pričalo se da je spavao sa više od 3.000 žena.

On tvrdi da se taj broj odnosi samo na vreme do 1976. godine. Tih godina on je u maloj crnoj knjižici vodio beleške o ženama s kojima je završio u krevetu. Uvek je izjavljivao kako poštuje i voli žene, a njegov stil zavođenja bio je prefinjen i galantan. Kako je govorio, bilo mu je nemoguće da nekoj ostane veran jer su mu se one prosto bacale pod noge. A on je ipak samo čovek.

Sedamdesetih se oženio i taj brak je trajao osam godina, a od početka devedesetih formalno je bio u vezi koja se završila brakom 2010.

Iz prvog braka ima troje dece, a iz drugog petoro.

Jack Nicholson (1937)

Poput mnogih holivudkih kolega, ni veliki glumac nije mogao da bude samo s jednom ženom. Fizička i seksualna aktivnost razlog je vitalnosti ovog 78-godišnjaka, koji je otac šestoro dece rođenih iz veza sa pet žena. Čak je i prelepa Kim Basinger izjavila da je Nicholson čovek s najviše seksualne energije koju je ikada videla.

Žene osvaja divljim pogledom, neodoljivim osmehom, harizmom i manijakalnom željom za seksom. 

Izvor: Lepa i Srećna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/