Kada bi moda mogla da se prikači na EKG, uređaj bi sigurni smo pokazao neverovatnu aktivnost (modnog) srca prilikom održavanja Nedelje visoke mode.

Jer tada postoji najveća ekspresija publike ali i prisutnost na društvenim platformama, da ne pominjemo kako se tada dešavaju najekstravagantnije revije - John Galliano pokupio trijumf na ovom polju zahvaljujući eksplizijom boja, printa i dimenzija na Maison Margiela reviji.

(17 najlepših haljina iz Pariza)

Za najbolju mnogi su okarakterisali Valentinovu, te Pierpaola proglasili nekrunisanim kraljem visoke mode koji pršti od kreativnosti od kada radi sam, bez Marije Grazie Chiuri.     

Ah taj PiNK

Couture je uvek bio rezervisan za raskošne haljine, najfinije materijale, pregršt unikatnih krojeva, šavova, dijamanata ali čini nam se da nikada kao sada pink boja nije bila prisutna na skoro svakoj reviji. Dizajneri su je koristili prilično i to u svrhu slave, jedne prepoznatljive girl power priče.

Nijanse su se ređale od jake i upečatljive fuksije preko bledo ružičaste.

(I dalje neprikosnovena kraljica pisti: Naomi Campbell posle 14 godina na reviji Valentina u Parizu)

Gde je bilo najviše ružičastih momenata?

Na revijama Chanel, Valentino, Elsa Schiaparelli, Zuhair Muradu, Giambattisti Valliju i Dioru.

Stilizovana odela

Sve dame koje razmišljaju o odelu kao savršenom komadu za dolazeće Oskare sigurno su na ovoj Nedelji visoke mode pronašle svoj pik jer bilo ih je prilično. Savršen komad koji je iz ready-to-wear mode skliznuo u haute couture upakovan u najfiniji saten ili pliš, dobio je nekoliko efektnih varijacija kod Elie Saaba, Givenchya, Diora ali i Alexandre Vauthiera.

Naš omiljeni look?

Onaj na Dior reviji gde je manekenka na glavi imala jahačku kapu sa mrežastim velom preko lica, te belu košulju stilizovanu u zlatni broš i muslin. Armani nije zaostajao sa srebrnim futurističnim odelom koje lako možemo da zamislimo na Cate Blanchett ove godine na Oskarima.  

Oversized mašne

Vremenom mašne su postale simbol ženstvenosti, jednako kao i pink boja. A ove sezone, mašne su bile top detalj. Bilo da je crna mašna na leđima (Givenchy), ili crvena satenska mašnja koja prekriva dekolte na Alexis Mabille, mašne su obeležile skoro svaku kolekciju.

Kupaći kao haljina

Šljokičavi bodi na Chanel reviji koji je ponela Vittoria Ceretti, miljenica Karla Lagerfelda, zajedno sa kacigom optočenog dijamantima i velom nagovesto je da nas na ovoj Nedelji visoke mode očekuje defile bodija i kupaćih kostima. Čipkani su prednjačili ( Elie Saab i Ralph i Russo) ali i svileni (Zuhaid Murad).

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/