Prvo, imao je samo 52 godine - premlad da bi umro.

I, u isto vreme, kako je uopšte mogao imati 52?

Zar nije do juče bio onaj fiktivni (i sumnjivo zreo) 17-godišnji Dylan McKay, nestašan i šarmantan, koji se zabavljao sa "Bren" u Beach Clubu na Beverly Hilsu, 90210?

Poput mnogih tinejdžerki i žena devedesetih, Perriyeva smrt vratila nas je nazad.

Nazad u slatko vreme kada su milioni devojaka širom sveta bile beznadežno zaljubljene u Dylana.

Bio je naš prvi celebrity crush.

Čak i da ga nismo pratili ili gledali u kasnijim godinama - "pali" smo na njega kada smo oblikovali sopstvene ideje o romantičnim vezama. 

Njegove sužene oči, njegov hrapav glas, taj ožiljak kroz desnu obrvu, njegovo telo vitkog surfera koje je svake nedelje sijalo na našim televizorima dalo nam je rani ukus romantike i očaja, naizgled dramatične odrasle ljubavi.

(5 najbolje stilizovanih glumaca današnjice)

Dylan je bio samo tinejdžer, ali je nosio emocionalne ožiljke mračnog muškarca dvaput starijeg od njega - u stvari Perry je imao 24 godine kada je emisija prvi put emitovana 1990. godine.

Kada su neki tinejdžeri tek počeli da uzimaju prve gutljaje piva, Dylan se već borio sa alkoholizmom.

Sa svojom slobodoumnom majkom, Iris (Stephanie Beacham), koja je živela na Havajima i ocem Jackom (Josh Tailor), u zatvoru, bio je očigledno siroče koje je funkcionisalo, u osnovi, kao emancipovana odrasla osoba, kojoj je bilo dozvoljeno da živi sama u svojoj kući na plaži.

Da li je ta sloboda imala smisla? Ne baš. Ali jesmo li marili? Definitivno ne.

Zato što je Dylan bio divna, mučena duša, klasični pobunjenik sa zlatnim srcem.

Ako je Brenda (Shannen Doherty) bila jedna obična devojka, mi smo ga gledali kroz njene oči.

Njegova bol, prema našem saznanju, nije bila ništa što - mala porodična ljubav Walsh porodice, niti tajni poljubac - ne bi mogao popraviti.

Možda je u nekim od nas probudio privlačnost za slomljenog "lošeg dečka".

(9 glumaca u koje smo bili zaljubljeni tokom devedesetih)

Luke Perry je preminuo nakon što je prošle nedelje doživeo moždani udar, koji je bio toliko jak da nije mogao da se izbori sa time. Poslednjih dana bio je okružen članovima porodice, među njima i njegovo dvoje dece Jack i Sophie.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/