Audrey Hepburn, princeza Diana, Marilyn Monroe - njihova lepota doprinela je da ih pamtimo i po prelepim crtama lica, a ne samo po neverovatnim životnim pričama i profesionalnim uspesima.

Danas retko koja osoba ne smatra da je Audrey imala prelepo oblikovane obrve, Diana najsavršeniju pixie frizuru a Marilyn obline i te pune usne zbog kojih je bila i ostala ultimate seks simbol.

One su bile i ostale klasične lepotice, uzori mladim ženama i pokazatelj da je lepota najlepša kada je individualna i autentična, jer su sve bile različite a opet obožavane i smatrane lepoticama.  

(50 najlepših žena u istoriji)

Ali da li ste se ikada zapitali šta bi bilo da su sve one živele u 2019?

Da li bi Hepburn uradila jagodice, Marilyn podigla kapak a Lady Di ugradila silikone?

Jedan umetnik pokušao je da odgovori na ovo pitanje.

Naime, engleski kolažni umetnik Mat Maitland inspirisan aktuelnim standardima lepote napravio je nekoliko slika legendarnih lepotica dajući im makeover iz 21. veka.

Njihove kultne slike iskoristio je za podlogu, a potom je svakoj od njih "uradio" nekoliko botoks i filer intervencija, po današnjim beauty standardima. 

Rezultat su pomalo uznemiravajuće, ali i pomalo komične ilustracije - zavisi kako gledate.

No, kako i sam Mat Maitland objašnjava, on nije želeo kritikovati, već na svoj, kreativan način prikazati fenomen savremenog doba.

(Monica Bellucci pri kraju spiska: Konačna lista od 33 najlepših glumica u istoriji)

 "Uvek sam bio fasciniran ljudima koji lepotu pomeraju do ekstrema. Kozmetički pristup lepoti je ranije bio ograničen za zvezde i ultra-bogataše, a danas je postao dostupniji. Gde god pogledaš tu su dokazi o tim savremenim idealima lepote. Zato sam počeo razmišljati o identitetu u našem savremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zviezda u istoriji, prihvatile savremene kozmetičke tretmane i trendove" - rekao je ovaj umetnik.

I evo kako ih je doživeo...

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/