Prilično nejasna tema prestižnog kultnurnog i modnog događaja, koju organizuje njujorški Metropolitan muzej, izmamila je na crveni tepih neke od najbizarnijih modnih kreacija do sada.

Međutim, "Camp Notes Of Fashion" temi inspirisanoj esejem Susan Sontag iz 1964. godine, i te kako je doraslaLady Gaga za koju (takođe po rečima hosta večeri, Anne Wintour) kao da je smišljena ova tema, koja se najjednostavnije može opisati kao ivica kiča i stila.

Naime, pevačica se na crvenom tepihu pojavila u ogromnoj pink haljini sa potpisom Brandona Maxwella, u paru sa haljinom išao je šlep (razlog za upečatljiv volumen modela), te mašna šešir na glavi, a za njom je išla svita u smokinzima prateći je sa crnim kišobranima.

(Met Gala: 15 najlepših izdanja u istoriji najvećeg modnog događaja na svetu)

U ovom outfitu Gaga se popela na vrh stepenica prekrivenih crvenim tepihom, a potom sišla i počela da se skida, šou je naime tek počeo tada.

Pevačica je promenila četiri outfita od kojih je svaki bio upečatljiv na svoj način, dok je posebno bizaran detalj, zapravo igrala šminka na njenom licu ili tačnije, aksesoari.

(Met Gala: Top 6 muza + dizajner dolazaka u istoriji)

U njenom specifičnom slučaju to su bile trepavice, to jest metalik ekstenzije na trepavicama za čiji izgled je zaslužna dugogodišnja šminkerka pevačice, Sarah Tanno.

Kompletnu transformaciju izgleda i proemene outfita Lady Gage na crvenom tepihu možete pogledati u videu.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/