Najčešće zbog prevara, ali i zbog drugih životnih i nepremostivih razlika, ovi poznati parovi nisu potrajali, piše Stil.

Neke parove, poput Mick Jaggera i Jerry Hall smo favorizovali, i verovali u uspeh tih veza.

No zbog kraha svojih brakova i sami su platili visoku cenu.

(Monica, Natalie, Nicole: Konačna lista 20 najlepših žena 21. veka)

A o kojim ciframa je reč, pročitajte u nastavku teksta.

Steven Spielberg i Amy Irving

Glumica Amy Irving je srela Steven Spielberga a na setu filma "Susret u trećoj fazi", 1977. godine. Par je godinama živeo zajedno, venčali su se 1985. i razdvojili 1989. godine.

Spielbergova prevara sa glumicom Kate Capshaw tokom snimanja filma "Indijana Džouns i prokleti hram" koštala ih je razvoda, što je znatno smanjilo bogatstvo glumca: on je bivšoj ženi platio 100 miliona dolara! 

Silvio Belorusconi i Veronica Lario

Ovaj par se zvanično razveo 2014. godine, nakon 20 godina braka i 30 godina zajedničkog života. Sudije suda u Monci, u blizini Milana, procenjuju da bi bivši italijanski premijer trebalo da do kraja života svakog meseca daje neverovatnih 1,4 miliona evra svojoj bivšoj supruzi, majci njihovo troje dece. 

Berlusconi je tako uspeo da uštedi 36 miliona u razvodu, pošto je Lario primala tri miliona mesečno tokom prve tri godine od rastanka. Ovo je moguće zato što italijanski zakon predviđa da tokom perioda razdvajanja, bračni drug sa manje prihoda ima pravo na životni standard sličan onome koji se održava tokom razvoda.

Roman i Irina Abramovich

Razveli su se 2007. godine, nakon 16 godina braka. Sporazum je potajno sklopljen u Moskvi, ali u javnost je dospela informacija da iznos koji je dobila Irina premašuje 323 miliona evra, uz šta idu različite imovine i vozila, s obzirom na to da je ta količina novca zarađena tokom njihovog braka. 

Kada se par sreo, Roman je bio biznismen koji je prodavao ruske lutke i gumene patke. Tokom devedesetih, preduzetnik je iskoristio novu kapitalističku Rusiju da akumulira 1,551 miliona evra. Par je pristupio ruskom zakonu da završi svoj razvod, koji ima tendenciju da podjednako raspodeli bogatstvo stvoreno tokom braka.

Paul McCartney i Heather Mills

Paul i Heather objavili su svoju veridbu 27. jula 2001. godine, nakon dve godine veze. Razvod je došao 2006. godine. Sa bogatstvom procenjenim na 1.200 miliona evra, sud je odredio bivšem članu Bitlsa da plati svojoj bivšoj supruzi 31,6 miliona -10 puta više nego što je pevač ponudio, a 70 puta manje nego što je Heather zahtevala. 

Mick Jagger i Jerry Hall

Advokati Micka tvrdili su 1992. godine, u sred postupka razvoda braka, zbog nevere pevača sa Carlom Bruni, da njegov brak sa Jerry Hall sa kojom se venčao 1990. godine zapravo nije validan. 

Međutim, par je živeo zajedno 22 godine i imaju zajedno dvoje dece, pa je sud smatrao da je to dovoljan razlog da se potvrdi "dugi brak". Bogatstvo vođe Rolling Stonesa procenjeno je u to vreme na skoro 300 miliona evra i, iako detalji sporazuma ostaju tajni, različiti izvori sugerišu da je Hallova dobila 40 miliona.

Antonio Banderas i Melanie Griffith

Nakon 18 godina braka, glumci Melanie i Antonio rastavili su se u junu 2014. godine, ali sporazum o razvodu je postignut godinu dana kasnije. Utvrđeno je da će glumica mesečno primati 60.000 evra, sliku Piccassa i kuću u Aspenu (Kolorado), koja je stavljena na prodaju.

U braku od 1996. godine, par je 2004. godine potpisao ugovor zahvaljujući kom je glumac mogao da zadrži novac koji je zaradio pre 2004. godine za filmove poput "Desesperado", "Maska Zoroa" ili "Deca špijuni".

Arnold Schwarzenegger i Maria Shriver

Arnold i Maria odlučili su da se razvedu nakon 25 godina braka. Zahtev za razvod je podnela Maria nakon što je saznala da Arnold ima nezakonito dete sa njihovom kućnom pomoćnicom. Glumac je nakon sudske presude bivšoj supruzi trebalo da isplati 350 miliona dolara! 

Johnny Depp i Amber Heard

Proces razvoda ovog para dogodio se 2016. i završio se u avgustu te godine, iako je glumcu trebalo nekoliko meseci da da novac bivšoj ženi, koja je odlučila da donira svojih sedam miliona dolara u humanitarne svrhe.

Glumica je zatražila razvod nakon 15 meseci braka - oni su se venčali u februaru 2015. u dve ceremonije, prva u Los Anđelesu i druga na privatnom ostrvu glumca na Bahamima. Par nije imao predbračni ugovor. Deppovo bogatstvo procenjuje se na oko 400 miliona evra. Objava o odvajanju bila je popraćena žalbom za zlostavljanje koju je podnela Herdova. 

James Cameron i Linda Hamilton 

Pet brakova i četiri razvoda doživeo je Jamesa: sa konobaricom, producentom i scenaristom, rediteljkom, i glumicom Lindom Hamilton i poslednjom, sa kojom je još uvek u braku - glumicom Suzy Amis.

Zapravo, počeli su svoju romansu 1997. godine, kada su Cameron i glumica Linda Hamilton još bili u braku - ona je to saznala i odlučila da traži razvod. Skupa odvojenost koja je koštala producenta oko 50 miliona dolara.

Jeff i MacKenzie Bezos

Osnivač Amazona, Jeff Bezos, okončao je najskuplji razvod u istoriji sa sada već bivšom ženom MacKenzie. Jeff će zadržati 75 posto svojih deonica, dok će MacKenzie uzeti 25 posto, što predstavlja četiri posto udela u kompaniji. Prema sadašnjoj vrednosti, to znači da njen ulog vredi više od 35 milijardi dolara, prema Forbsu.

Izvor: Stil

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/