Prvo su se pojavile kao sezonski trend, no vremenom su postale pravi klasik, kako u ženskom tako i u muškom ormaru.

Tufnice su istovremeno i šarmantne i kul, mogu biti decentne, a imaju i moć da osveže i najjednostavniju odevnu kombinaciju, te s razlogom imaju epitet klasika.

(5 modela haljina koji nikada neće izaći iz mode)

I ovog proleća tufnice su u centu pažnje i možemo ih pronaći baš na svemu. Glavnu reč vode one na bluzama i haljinama, no jednako šarmantno izgledaju i na suknjama, topovima, kao i modnim dodacima.

Upravo su modni dodaci na tufnice, poput torbe ili marame, idealni za one dame koje žele nositi tačkasti print na suptilniji način. Tako crno ili belo od glave do pete neće izgledati nimalo dosadno ako outfit upotpunite tufnastom maramom ili cipelama, a i dalje ćete ostati u zoni minimalizma.

Još jedan razlog zašto volimo tufne skriva se u njihovoj samostalnoj funkcionalnosti ali i u kombinaciji s drugim printovima. Spoj cvetnog i tufnastog je kombinacija koju modni znalci jednostavno obožavaju jer ima dozu romantike, dok s prugicama izgledaju jako šik.

Preuzeto sa portala Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/