Snimila je preko 50 filmova i 650 pesama, te poznata i kao jedna od najpopularnijih pevačica 20. veka.

Filmsku karijeru započela je 1948. godine sa filmom "Romance on the High Seas" koji joj je obezbedio uspeh sledećih 20 godina. Igrala je u nebrojeno mnogo romantičnih komedija, mjuzikala, komedija i drama.

Alfred Hitchcock ju je tražio za svoj film "The Man Who Knew to Much"u kojem je igrala pored popularnog James Stewarta. Film je doživeo veliki uspeh i zaradu. Ali njene najgledanije i najobožavanije uloge su sigurno romantične komedije, poznatije kao "Bedroom comedies"u kojima je briljirala ranih šezdesetih godina prošlog veka.

(13 manje poznatih fotografija nezaboravnih momenata Kanskog festivala)

Iako je snimila filmove u kojima su joj partneri bili neki od najpoželjnijih glumaca zlatnog Holivuda, Clark Gable, Cary Grant, David Niven, ipak je najveći uspeh doživela u filmovima u kojima je igrala sa neodoljivim Rock Hudsonom u dva čuvena ostvarenja "Pillow talk" i "Move over Darling".


Nakon velikog uspeha u filmskoj karijeri, Doris Dey je odlučila da se oproba i na televiziji. Dobila je svoj šou pod nazivom "The Doris Day Show" koji se uspešno prikazivao širom Amerike od 1968 - 1973. godine.

Priznanja za rad su stigla u vidu nagrade Gremi za životno delo, kao i Oscar za glavnu žensku ulogu i nagradu za životno delo "Golden Globe".

Od George W. Busha 2011. dobila je "Medalju slobode".

Ostatak teksta pročitajte OVDE.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/