Sve nas je zanavek kupila u erotičnom spotu za pesmu "Wicked games", a i danas, u petoj deceniji, pleni fantastičnim izgledom i specifičnom harizmom.

Svojevremeno,Versace je za nju rekao da ima najbolje telo na svetu, a ni danas se stvari nisu previše promenile.

Ona na modnoj sceni istrajava već ravno 30 godina, a osim što je dobila zrelu lepotu i nekoliko bora, ništa bitno nije drugačije.

I dalje je vitka, zategnuta, prelepa i sveža!

(10 nezaboravnih catwalk momenata Helene Christensen)

Ako uporedite Helenu danas i Helenu pre 27 godina u istoj kreaciji - videćete da nema razlike.

Nekadašnja mis Danske, ipak, kaže da nije oduvek mogla da se pohvali lepotom, kao i da je nekada davno imala predebele obraze i očajnu frizuru. No, vremenom je njena atraktivnost došla do izražaja i ona je postala ono što je i danas – ikona stila i lepote.

Kaže da mladolikost u svojoj 47. godini duguje jednostavnom "triku", a to je dovoljno kvalitetnog sna. Takođe, vitkost održava jogom i plivanjem, a savetuje ženama da počnu da vežbaju i da nikada nije kasno za redovan trening – ona sama čari istog otkrila je tek sa 30 godina.

"Nikada nisam bila na dijeti. Veliki sam gurman i volim dobro da jedem. Priroda me je obdarila dobrim metabolizam, ali tek sam u tridesetim godinama otkrila benefite bavljenja sportom", rekla je jednom prilikom.

Kada je stil u pitanju, lepa brineta sklona je eleganciji i klasici, u koju uvek unese lični pečat, i to joj dobro pristaje.

"Nisam sigurna da uvek izgledam trendi. Ali, ja se osećam dobro kada nosim odeću koja je specifična", istakla je vitka Helena.

Zanimljivo je da ova dama ipak nije samo još jedno lepo lice u moru drugih, nju odlikuje i velika kreativnost.

Pored činjenice da govori šest jezika, Helena ne samo da je bila ispred, već je uspela da bude i iza objektiva, pa je svoje umetničke fotografije izlagala širom sveta. Takođe, bila je kreativni direktor "Nylon" magazina, okušala se u vodama modnog dizajna, a trenutno je na čelu kreativne agencije "Stærk Christensen" koju drži zajedno sa prijateljicom.

Uprkos svim njenim uspesima, ovaj supermodel insistira na tome da nikada nije imala ciljeve, već je sve radila celim srcem.

"Na kraju dana, samopouzdanje leži samo u tome da se kroz život krećete vedro i poštujete sebe i druge, u najvećoj meri u kojoj to možete. Dajte sve od sebe, budite uporni, budite kul. Stvarno nije teško", zaključila je Helena u intervjuu za "InStyle".

Izvor: Autor S.P./ Blic žena.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/