Španski glumac pre nekoliko dana priredio je pravi šou na photocall promociji novog Almodovar filma u Kanu, kada je pred okupljenim fotografima skočio na sam press pult i pokazao svima da još nije za "bacanje".

Banderas je pre dve godine preživeo infarkt u 57-oj godini života, koji ga je životno ugrozio. Dve godine kasnije, glumac priznaje da je ovaj nemili događaj i dalje veoma prisutan u njegovom životu svakog dana. 

Da je taj period iza njega, dokazala je upravo ova press promocija na kojoj je Banderas okupljenim novinarima objasnio kako je morao da "ubije" sebe, ne bi li odigrao ovu ulogu zasnovanu na životu samog Almodovara.

(Pet filmova Pedra Almodovara koje bi trebali da pogledate)

Prateći probleme slomljenog srca, tokom snimanja ovog filma, španskom glumcu je pomoglo da preispita kako svoj privatni tako i glumački život.

"Da bih kreirao ovaj lik, morao sam da "ubijem" Antonija Banderasa. Bilo je nečega u meni što definitivno ne bi koristilo ovoj ulozi", rekao je.

Banderas je takođe izjavio kako je iskustvo, koje je stekao tokom snimanja filma, bilo najbolje i najsrećnije u njegovoj karijeri.

"Ovo je nešto što mi niko ne može oduzeti. Pedro je želeo da pokažem nešto novo kroz svoj lik. Mozda da postanem novi Antonio Banderas."

(Top zbog koga je devojka Antonia Bandersa bila najzapaženija na prestižnoj dodeli nagrada)

Dolor y Gloria je delimično poluautobiografski film zasnovana na činjenicama iz Almodovarovog života, te detaljno opisuje ponovno okupljanje sa izgubljenom ljubavlju nakon nekoliko decenija.

Jedna od najmoćnijih scena filma kulminira poljupcem između Banderasovog lika i njegovog bivšeg dečka, kojeg glumi Leonardo Sbaraglia.

"Iskusio sam ljubav koja je prekinuta, koja je bila slomljena. Kada morate da se odvojite od nekoga koga još uvek volite, toga se morate osloboditi kao da sečete ruku. Nisam imao pomirenje koje vidite u filmu. ", rekao je Almodovar.

Penelope Cruz koja u filmu glumi režiserovu majku, iako je veoma bliska u saradnji sa Almodovarom, priznala je da je ovog puta imala bojazan od postavljanja pitanja, jer je u ovaj scenario Pedro "uložio svoju dušu, svoju priču".

Ovo nije poslednja volja i testament Almodovara jer njegova jedina zavisnost je pravljenje filmova. Slavni režiser već piše dva nova projekta.

Antonio je umetnost režisera uporedio sa drugim španskim kreativnim genijima - Federico Garcia Lorcom i Salvadorem Dalijem. 

"Ljudi moraju da vide realnost onoga što je Španija prošla u poslednje četiri decenije, a to podrazumeva i gledanje Almodovarovih filmova."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/