U modnim krugovima opšte je poznato da je Monica Bellucci jedna od najvećih ljubiteljki all black kombinacija, koje na njoj nikada ne izgledaju basic, štaviše često je primer kako je moguće napraviti modni pomak i izgledati upeačtljivo u naizgled potpuno neutralnom odabiru.

Međutim, u poslednje vreme, a bićemo slobodni da primetimo kako ovo vreme ima veze sa ulaskom novog partnera u njen život - Nicolasa Lefebvrea, poznata glumica opredeljuje se za nešto odvažnije outfite, svakako drugačije od onih u kojima smo inače navikli da je viđamo.

Monica Bellucci pri kraju spiska: Konačna lista od 33 najlepših glumica u istoriji

Tako je za sinoćnje pojavljivanje na crvenom tepihu ELLE Charity Gala večeri u Madridu, Monica odabrala za nju poprilično neočekivan odevni komad.

U pitanju je mix and match cvetna haljina iz prolećne kolekcije Dolce & Gabbana, čije modele prelepa glumica često nosi, s obzirom da je godinama jedno od glavnih zaštitnih lica.

Monica Bellucci: Najpoznatije modne fotografije glumice koje su je lansirale u ultimate femme fatale

Iako je ova haljina zahvaljujući kroju i jarkim bojama unela neophodnu dozu latino estetike, koju je glumica verujemo i želela da predstavi, ova kombinacija floralnih motiva u praktično svim mogućim bojama, te tufnasti rukavi i falte kao dodatak na ovo kompletno šarenilo, kao rezulat bili su ipak previše.

Možda da je ovu nadasve vrlo upečatljivu haljinu ponela neka manje upečatljiva žena, rezulat ne bi bio negativan, ovako zaključak da je previše ipak previše, pogotovo kada se u obzir uzme i cifra ovog modela.