Boje i oblici koje ostavljaju prvi utisak pri ulasku u radnju, polako dobijaju nov izgled.

Kada ih gledamo kroz vešalice i lutke high street brendova, prepune su sivih, smeđih, belih, crnih i bež komada.

(4 neodoljive letnje haljine koje prikrivaju nedostatke)

Ako brend brze mode koji želi da ostane relevantan, nije sveo svoju paletu na kožne i univerzalne tonove, iz svog je asortimana zasigurno izbacio sve cirkone, lance, aplikacije, ”humoristične” printove i čupavce.

Današnja publika željna je običnih komada oku prijatnih tonova i jednostavnih, čak geometrijskih krojeva. Dosta je sa slojevima i hrpom tekstura i uzoraka.

Moda više ne skriva, naprotiv, jednostavni krojevi svojim padom preko tela, kao kakva draperija otkrivaju ljudsku figuru u svoj njenoj veličanstvenosti. Kroz pokret i pozu.

Ovaj put, naglasak koji je stavljen na telo, bez preference veličine ili pola. Kao da su opet 90-te ili 70-te, boja ponovno naglašava oblik i stoji sama za sebe, baš kao i forma koju karakteriše. Upravo takva konstruktorska filozofija jednostavnih oblika, gotovo dečje naravi, prožima izloge i piste.

Oblici i boje, naravno, samo su manifestacija onoga što simbolizuju – generalni duh koji traži jednakost, briše razlike između rase, klase, porekla, raznih opredeljenja i povrh svega polova.

(Sada je zvanično: Ova boja glavni je letnji trend!)

Koncepti koje moda istražuje su univerzalna odeća, polna i rodna jednakost, pronalaženje međusobnih sličnosti i relativiziranje razlika koje dovode do sukoba.

Sada je vreme da uživate u bezvremenskim krojevima, laganim tkaninama i pustinjskom koloritu, posebno vrućim letnjim danima.

Izvor: Elle.hr/autor D.M.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/