Kraljevski par je naporno radio na uređenju Frogmore Cottage, svog novog doma, ne bi li sve bilo gotovo po rođenju njihovog sina.

U pitanju je kraljevska vila stara nekoliko vekova u koji su se uselili nešto pre rođenja Archy-a, izjavivši da planiraju još renoviranja koje uključuje baštu i čitav eksterijer.

Posto su već ranije angažovali bivšu dizajnerku Soho House, Vicky Charles da radi na enterijeru kuće, ranije ovog meseca, vojvoda i vojvotkinja morali su da se prijave kod lokalnog saveta kako bi izvršili dalje promene na imanju.

A ako se pitate koliko su koštale sve te obnove, sada imate odgovor.

(Zašto Meghan Markle sme da nosi crveni ruž, a Kate Middleton ne?)

Kao što je rečeno u Independent-u, Soveregin Grant je potvrdio da je renoviranje koštalo britanske poreske obveznike 2,4 miliona funti (4,4 miliona dolara) u poslednjoj finansijskoj godini. To je mali deo od ukupnog iznosa od 67 miliona funti (skoro 122 miliona dolara) novca poreskih obveznika u Velikoj Britaniji koji je otišao na finansiranje troškova kraljevske porodice, i povećanje od skoro 20 miliona funti u odnosu na prethodnu finansijsku godinu. Prema Independentu, "najveći deo povećanja je zbog održavanja kraljevskih palata širom zemlje i ažuriranja usluga u Bakingamskoj palati."

U trajanju od 6 meseci, promene u Frogmore Cottage, bile su prilično opsežne. Jer prema rečima Sir Michael Stevensa,"Frogmore Cottage nije bio predmet rada duži niz godina, te je bio namenjen za obnovu".

Pretvaranje pet kuća u domu u jedan stan očigledno nije jeftino. 

Stevens je potvrdio da je “zgrada vraćena u jednu rezidenciju i da je zastarela infrastruktura zamenjena kako bi se osigurala dugoročna budućnost imovine. Značajno je da je sve prepravke i opremu platilo Njeno Kraljevsko Visočanstvo. "

S obzirom na to da Frogmore Cottage postoji još od 1792. godine, bilo je potrebno mnogo posla da bi se moglo da se renovira po modernim standardima. 

(Trendi haljina neobičnog printa: Kate Middleton u idealnom damskom letnjem outfitu)

Prema jednom izvoru, električni i grejni sistemi morali su da budu zamenjeni, plus opremanje novog gasovodnog i vodovodnog sistema. Nasuprot popularnim izveštajima, kuća nije opremljena ni studijom za jogu, niti sobom za jogu za majku i bebu. Umesto toga, „veliki deo greda i podnih laminata je bio neispravan i morao je biti zamenjen“, dodaje izvor. 

Iako je 2,4 miliona funti mnogo za plaćanje, pretpostavljamo da je to bio mnogo veći posao od standardnog kućnog ažuriranja.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/