Analiza podataka koja dolazi od strane najvećeg modnog pretraživača Lysta - iz godine u godinu nas zapanjuje. ali i oduševljava svojim brojkama.

U ovu ozbiljnu analizu, a samim tim i prteragu uključena je globalna medijska pokrivensot, društvene mreže i preo 12.000 online prodavnica, svi ovi podaci kada se zbroje daju nam neke zapanjujuće rezultate koji uključuju 104 miliona potrošača širom planete!

Jedan od najzanimljiijih modnih do kojih je Lyst došao jeste taj da je recimo potražnja i kupovina vodećeg prolećnog trenda 2019. - mini torbica, porasla za čak 50 odsto.

Dok je recimo potražnja za komadima u neon boji tokom leta 2019. godine porasla za fantastičnih 69 odsto!

U nastavku pročitajte koji se to trendovi predviđaju kao najveći po Lyst predikciji za 2020.

1. Inspiracija iz svemira

Na pragu smo nove dekade, za koju je NASA pripremila brojne velike projekte koji će u svetu odjeknuti veličinom lanisranja rakete na mesec.

U Lystu smatraju da će upravo zahvaljujući opštoj medijskoj pomami za ovom temom, dizajneri biti i te kako inspirasni istom. Da ne govorimo o novoj najezdi Star Wars serijala.

Pripemite se za hologramske outfite i kombinezone poput astronautskih!

2. Uticaj Japana

Kada se tokom leta pažnja čitavog sveta usmeri na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Japanu, očekujte globno podizanje odvažosti na street style sceni.

Još tokom 2019. potraga za japanskim brendovima porasla je za 8 odsto. Svet je gladan egzotike i spreman da podigne stil na novi nivo. Videćemo kako će to inspirisai vodeće kompanije među high-street brendovima, na vama je da sa ovom inofrmacijom spremno odgovorite izazovu.

3. Oversized torbe

Tokom 2019. više se novca trošilo na prestižnu obuću, nego na torbe. Ali to nikako ne znači da je tržište ovog aksesoara ostalo zapostavljeno, pogotvo sa dolaskom trenda mini torbi kada je prodaja skočila za 40 procenata.

Međutim, Lyst baš kao i vodeći modni magazini navode da će ovog proleća u usponu biti trendovi koji su dominirali na stratu 2000., a to su oversized forme kada su u pitanju torbe.