Sastojci:
2 šolje ključale vode
3 kašike sveže mlevene Grand DeLuxe kafe
1/2 šolje belog šećera + 1 kašika belog šećera
2 kašike amaretto likera
4 žumanca
450 grama mascarponea
1 šolja slatke pavlake
1 pakovanje piškota
Kakao prah (po potrebi)
Priprema:
Pomešati ključalu vodu, kafu, jednu kašiku belog šećera i amaretto u plitkoj činiji dok se šećer ne rastopi, zatim ostaviti da se ohladi.
U odvojenoj činiji umutiti žumance i dodati ostatak belog šećera. Mutiti otprilike 5-8 minuta. Dodati mascarpone.
U trećoj činiji umutiti slatku pavlaku, zatim je pomešati sa mascarpone smesom.
Umočiti piškote sa obe strane u kafu. Poređati celom dužinom po dnu tepsije, lomiti piškote po potrebi.
Mascarpone smesu rasporediti dužinom cele tepsije. Nastaviti ređanje dok se ne popuni tepsija. Poslednji sloj trebalo bi da bude mascarpone smesa.
Posuti kakao prahom. Ostaviti u frižideru otprilike šest sati.
Ili - ostaviti u frižideru 20 minuta i pojesti - ko će da čeka!
10 KOMADA KOJE SVAKA ŽENA U PEDESETIM TREBA DA IMA U SVOM GARDEROBERU: Inspirišite se da postanete ikona stila
OVI MODELI PANTALONA NAJBOLJE PRISTAJU ŽENAMA 50+ : Modne ikone sa Instagrama ih uključuju u svoje dnevne outfite
ANGELINA JOLIE PROŠETALA NAJPOŽELJNIJU TORBU ZA 2023. GODINU: Košta preko 3000 dolara i ponovo vraća u modu XXL formu
9 PROIZVODA KOJE NE BI TREBALO DA KORISTITE KADA PREĐETE 50: Umesto da čine lice svežim, daju potpuno suprotan efekat
DA LI ŽENE TREBA DA SE ODREKNU NASLEDSTVA U KORIST MUŠKOG ČLANA PORODICE? Ekonomska moć nad drugim je osnov nejednakosti