Pored toga što je crno igra na sigurno, crna boja u kombinaciji sa golim ramenima i šlepom sinoim su za siguran i neophodan glamur koji podrazumeva događaj kakav je Golden Globes.

Dodela filmskih i tv nagrada koja se po 77. put svečano odžala u Los Anđelesu.

Na brojim listama najboje obučenih našla se i zvezda serije Prijhatelji, Jennifer Aniston.

Kada uporedite njenu haljinu sa nekim ekstracagantnijim kreacijama koje su prošetala ovogodišnjim Golden Globes red carpetom, možda vam na prvi pogled i neće biti najjasnije zašto se ova haljina našla na listi najboljih, ali mi smo tu da vam otkrijemo stvari na drugi pogled.

Prvenstveno baš iz tog razloga što je u pitanju haljina koja nije ekstravagantna (što se na crvenom tepihu i te kako očekuje) a uspela je da odgovori događaju na vrlo visokom nivou, ovaj model sa Dior potpisom ponosno je stao pored smelih proreza, upečatljivih boja i neočekivanih kombinacija.

Iza dizajna haljine stoji kreativna direktorka kuće - Maria Grazia Chiuri, a inspiraciju je pronašla u arhivima Christina Diora.

Model koji se isticao uzanim strukom sa tankim kaišićem, te istaknutom "nagužvanom" tkaninom, koja podseća na karner u predelu grudi i naravno volumioznom suknjom sa šlepom, načinjen je od mešavine vune i svile.

Kvalitet ove jedinstvene mešavine tkanine odgleda se u težini koju pruža vuna i sjaju za koju su odgovorne niti svile.

U haljinu je utrošeno 25 metara ove luksuzne tkanine, a rad na njoj zahtevao je čak 200 sati i to od strane Dior eksperata, čiji naziv je 'petites mains' (u bukvalnom prevodu sa francuskog: male ruke).

Zbog sitnih detalja u predelu dekoleta, struka i suknje, te svakako činjenice da je u pitanju haljina rađena po meri od vrlo skupog i osetljivog materijala, na izradi ovog modela radilo je troje modelara, a da bi izgled kreacije doveli do savršenstva trebalo im je tačno 200 sati rada za to.