Pamtimo je iz perioda ludih ʽ60-ih i boho ʽ70-ih. Bilo da je nosila klasičnu belu košulju i džins sa zakrpama, ili heklanu haljinu sa dubokim izrezom, uvek je odavala utisak da je tajna šik izgleda upravo u nonšalantnosti i prirodnom izgledu. Period njenog života koji je posebno interesantan jeste onaj tokom koga se proslavila u karijeri, ali i uživala u ljubavi sa čuvenim muzičarem Serge-om Gainsbourg-om. O njenom stilu piše stil.rs.

Kako se bližimo letu i poletnim danima u omiljenim sandalama i haljinama, odlučili smo da zavirimo u garderober Jane Birkin iz mlađih dana. Ono što je nezaobilazno svakako je njen pleteni ceger, koji je bio njen zaštitni znak, ali postoji još jedan interesantan stilski trik koji verovatno niste znali, a koji je i dan-danas tajna njenog besprekornog stila. Janeje, naime, jednom prilikom izjavila kako često kupuje odeću, ali da ima običaj da nakon toga dve nedelje spava u istoj kako bi ona poprimila iznošen, ležeran izgled. Naravno, ne bi svako umeo to ni da izvede, niti iznese odeću na taj način, ali čini se da njojto i dalje polazi za rukom.

Sada vas prepuštamo fotografijama koje se nalaze ispod teksta, i sjajnim boho izdanjima ove ikone stila. Uživajte i pronađite inspiraciju za svoje prolećne i letnje odevne kombinacije.

Izvor: Stil.rs