O čuvenoj plavuši po imenu Reese Witherspoon ima puno toga da se kaže. Ova talentovana glumica je do svoje 44. godine ostvarila mnogo toga u životu. Osim glume, ona se ozbiljno bavi i biznisom i produkcijom, pišestil.rs.

Da li ste, na primer, znali da je svojevremeno primljena na prestižni Univerzitet Stenford? Od nega je odustala kako bi se posvetila glumi, sve dok nije rodila prvo dete u 23. godini. Od tada je uspešno balansirala između majčinstva, braka i karijere.

Ona je žena koja sve što dodirne, pretvori u uspeh. Ona može da bude inspiracija svakoj ženi. Ovo je njena životna priča!

Glumački debi 

Reese Witherspoon počela je da glumi kada je imala samo 14 godina. Film Čovek na mesecu otvorio joj je vrata glumačke karijere. Do 29. godine postala je prava zvezda brojnih ostvarenja, uključujući njen najpoznatiji film Pravna plavuša. Tada je imala samo 25 godina. Njen trud i rad krunisan je Oskarom za biografski film o Johnny-ju Cash-u, Hod po ivici.

Najveći životni izazov

Nakon velikog uspeha u karijeri, Reese se suočila sa najtežim periodom u životu - razvela se i ostala sama sa dvoje dece. Tada se povukla s posla i dobila neslavnu titulu propale glumice. Imala je 36 godina i bila je bez posla, bez ikakvih velikih uloga.

Tada je odlučila da uzme stvar u svoje ruke i da sama osmisli likove koje želi da igra pred kamerama.

Naglas se pitala zašto ne postoje kompleksni i zanimljivi ženski protagonisti. Nije želela više da glumi "kao dodatak muškarcu". Tada je odlučila da osnuje sopstvenu produkcijsku kuću Hello Sunshine, kako bi omogućila sebi da razvije realne ženske likove koje bi sama volela da igra. To je bio trenutak kada se "osvetnički" vratila u Holivud, kao glumica i producent.

Cela priča ispraćena je velikim uspehom. Ostvarenja koja je ona producirala doživeli su veliku popularnost, kao što su film Nestala(Gone girl) i serija Nevine laži(Big little lies). Njen talenat i rad ponovo je prepoznat i nominovana je za nagradu Academy za ulogu u filmu Divljina(Wild) 2014. godine.

Reese je shvatila da je naučila kako da izvuče najbolje iz najgore situacije.

Nezaustavljiva

Nakon svega, Reese Witherspoon danas ima veliki uticaj na Holivud kroz svoje moćne drame i dominantne ženske likove. Ona svojim primerom nastavlja da uverava žene da ne moraju da se suoče sa teškoćama koje je ona prolazila dok je bila mlada devojka, početnica u Holivudu. 

I naravno, spremna je za nove životne izazove. Sigurna je da će uspeti i njih da prevaziđe sa velikim uspehom!

Izvor: Stil.rs