Chrissy Teigen izazvala je lavinu komentara nakon što je juče ugasila svoj Twitter nalog. Ni 13,7 miliona pratilaca nije bilo dovoljno da je u tome spreči, jer kako kaže, ova platforma je počela da joj nanosi više štete nego koristi. Ona je skrenula pažnju na količinu negativne energije, nasilja i maltretiranja koje se odvija u online svetu, navodeći da problem nije u osnivačima društvenih mreža, nego u ljudima koji ih koriste.

Čini se da nikome nije jasno kako je Twitter u prethodnih 15 godina postao pozornica za one kojima je govor mržnje jedini način komunikacije, ali još više brine činjenica da je takva praksa uzela maha i na drugim društvenim mrežama poput Instagrama (možda zato i ne čudi ekspanzija TikToka).

Bilo kako bilo, odlazak offline ili još dalje - brisanje naloga, svima nam je potrebno sa vremena na vreme. Statistike kažu da pregledamo telefon svakih 12 minuta, kao i da čak 70% nas nikada ne gasi internet, što evidentno vodi u zavisnost. Koliko god bezazlenim se činila obaveštenja koja nam stižu celog dana, ona nam itekako preokupiraju pažnju i opterećuju nas. Činjenica da kada se ''isključimo'' na jedan dan imamo osećaj da smo ''isključeni'' sedam dana, govori sama za sebe.

Ukoliko pak odlučite da od društvenih mreža ne uzimate predah, ne zaboravite da ih podesite tako da pozitivno utiču na vas. Ugasite nepotrebne notifikacije i pratite samo ljude koji su vam važni, kao i stranice koje vas edukuju/informišu/zabavljaju.

Ovih 5 zvezda su u nekom trenutku života odlučile da ugase svoje nalog na društvenim mrežama, i to iz najrazličitijih razloga. 

Ako mogu oni, možete i vi!

1. Kendall Jenner

U novembru 2016. godine, Kendall je nestala sa društvenim mreža, javno govoreći da joj je bio neophodan digitalni detoks jer je konstantno bila prisutna.

2. Rihanna

Zapravo Rihannin nalog bio je ugašen od strane Instagrama zbog eksplicitnih fotografija kojima je prekršila njegovu politiku. Ipak, izgleda da je R&B pevačici cela situacija odgovarala jer se na mreže nije vraćala čak pola godine.

3. Emma Stone

Još 2013. godine glumici je hakovan Twitter nalog, te objavljena tajna poruka o aferi između njenog dečka i druge žene. Nakon incidenta, Emma Stone deaktivirala je sve naloge, te se u online svet nije vratila ni do dana današnjeg.

4. Taylor Swift

Pevačica je 2017. godine obrisala je sve objave sa društvenih mreža kako bi krenula od nule. Neko vreme se nije vraćala kako bi osmislila novu digitalnu strategiju i imidž, zbog izlaska albuma ''Lover''. Danas je Taylor aktivnija nego ikada, a ne libi se da sa svojom publikom deli ne samo privatan život, već i snažna politička uverenja.

5. Justin Bieber

Zapravo najgori razlog zbog kojeg čovek može da obriše društvene mreže - zbog partnera, bio je razlog da Justin Bieber obriše svoje. Pevač nije mogao da podnese zlobne komentare na račun njegove tadašnje devojke Sofie Richie, te se povukao sve dok sa njom nije raskinuo.