BUDIM SE… u poslednji čas. Nekada svaki dan u drugom gradu zbog posla i snimanja, a sada svaki dan u svom stanu zbog situacije i baš mi prija.

ZA KOLIKO SEKUNDI NAMESTIŠ FRIZURU? Volim da moja kosa bude prirodna i kako se probudim, tako je nosim taj dan. Retko koristim bilo kakve proizvode za kosu jer volim njenu teksturu i nestašnost.

DORUČKUJEM… često samo čaj i kafu i trčim na snimanje. Trenutno najviše volim jaja i kiselo zelje ili kuvanu ovsenu kašu sa bananom i cimetom. Nisam baš neki kuvar.

ŠTA TE INSPIRIŠE? Ljudi, volim ljude i njihove životne priče, talenat, intelekt, humor, lepota, mane i vrline, pogotovo sve moje ženske prijateljice, naše mame i bake. Naravno, i priroda, kao i umetnost.

KADA POGLEDAM U OGLEDALO VIDIM… uglavnom prljavo ogledalo (smeh). Kad se ogledam često kažem sebi: „Biće sve okej.“

KOJA JE NAJVEĆA ZABLUDA TVOG POSLA? Ima ih mnogo. Biti stilista kose i raditi samo snimanja, te biti na setovima, ljudima zvuči kao hobi ili kao da pijemo šampanjac i jedemo jagode, a zapravo je još mnogo truda pre i posle snimanja. Ovaj posao podrazumeva i pripremu, putovanja, te po 20 sati snimanja. Editorijali uvek na kraju izgledaju magično, a iza toga je mnogo posla i mnogo ljudi.

KOJI JE NAJBOLJI SAVET FRIZERA KOJI SI DOBIO? Veoma sam zahvalan na tome što sam imao prilike da radim sa nekima od najvećih stilista kose poput Sama McKnighta, Jamesa Pecisa, Eugene Souleimana, Jaware, Ramone E. Od njih sam najviše naučio. To me je promenilo kao frizera, uticalo na moju radnu etiku, razmišljanja i fokus na rad. Zato imam samo jedan savet: Be on time, and be nice!

KAKO NEGUJEŠ SVOJU KOSU? Imam zahvalnu kosu te apsolutno ništa ne stavljam na nju, a često je perem različitim šamponima jer volim da isprobam šta ima na tržištu. Trenutno mi je favorit Oribe Signature šampon.

ŠTA JE ZA TEBE USPEH? Uspeh je kada uveče mogu mirno i srećno da zaspim.

GO-TO PROIZVOD ZA SLEEK PONYTAIL? L'Oreal Elnett lak za kosu, pa Oribe Air Style Flexible Finish Cream.

ŠTA MISLIŠ O KOKOSOVOM ULJU NA KOSI? Ako je ulje prirodno, svakako ne može štetiti. Bitno je kada ga koristite, u kojoj meri i koliko je vaša kosa tretirana i oštećena. U brojnim studijama zaključeno je da je zbog svojih antibakterijskih i antivirusnih svojstava kokosovo ulje odlično za lečenje peruti i protiv otpadanja kose. Naravno, ako preterate, može začepiti vlasi te napraviti kontraefekat.

MOJA ZONA KOMFORA JE… posao. Najbolje se osećam kad kreiram frizure. I naravno, kod kuće uz knjigu u tišini, ili u šetnji šumom.

KAKVU KAFU PIJEŠ? Najveću.

MIRIŠEM NA… Diptyque Eau des Sens.

DAN ZAVRŠAVAM… uz vino i najdraži serum Primitivance Belle de Jour.

Tekst: Dunja Đokić