Iako neki tvrde da je najvažnija modna sezona jesen sa svim tim blejzerima od tvida, džemperima od kašmira i glomaznim čizmama, ne možemo da ne obožavamo stil koji donosi proleće.

Možda je to zbog vitamina D, cvetnih livada (i haljina) ili bašti koje nas ponovo okupljaju. A možda i zbog toga što počinjemo da zaboravljamo na slojevito oblačenje, a za izlazak se spremamo manje od deset minuta. Lagane papuče? Košulja i haljina? Džins i bela majica? Proleće vraća sve te dobro proverene modne favorite koji nemaju rok trajanja, a pored stajliš izgleda, daje udoban i poletan osećaj.

Verovali ili ne - sezona pred nama najavljuje otvaranje, proslave, festivale, a mi smo od onih koji ne prestaju da se nadaju. U to ime, izdvojili smo 10 najpopularnijih modnih kombinacija, a vi prepišite po jedan za svaku priliku - putovanje, svadbu, Exit festival... Naša lista je podugačka!

Sledimo žene poput Alexis Foreman, Abisola Marvel, Rachel Everitt i Monikhe Dale. Njihov stil je klasičan, ali odvažan, sveden, ali efektan. Koja vam se najviše dopada?

1. XL haljina i muške sandale

2. Pleteni džemper preko haljine sa puf rukavima

3. Basic majica i sandale

4. Sako i papuče

5. Pruge 

6. Košulja sa kragnom

7. Cvetni dezeni i glomazne čizme

8. Štepani mantili, torbe i cipele

9. Kačketi i šeširi

10. Smeđa i crna boja