Niko kao ona je prava kliše rečenica koja ide uz glumicu Juliu Roberts. Jedna je od retkih koja nije promenila lični opis, već sa prepoznatljivim osmehom prihvatila starenje, dok je njen stil još od samog njenog pojavljivanja na bioskopskim platnima ostao besprekoran.

Kako su devedesete kao modna dekada ponovo aktuelne, izdvajamo vam 5 najboljih stajlinga riđokose glumice koji su obeležili ovu dekadu.

1. Tregerice

Trend koji se vraća na velika vrata, nije više rezervisan za molere i trudnice, već se može ukombinovati u svakodnevnom oblačenju. Dobar par tregerica i bela majica su sve što vam je potrebno da postignete ultimativni letnji casual stajling.

2. Suit it up

Muški krojevi odela već neko vreme dominiraju modnom scenom. Naramenice su posebno aktuelne, a ako zafali inspiracije tu je Julijin look sa dodele Golden Globesa koji je tada bio groundbreaking.

3. Beretka + kožni mantil

Ništa ne sugeriše francuski stil kao dobar mantil i Chanel beretka, dok bela majica, minimalističke minđuše i tamne retro naočare dodatno akcentuju french style.

4. Efortless chic

Bela rolka, crni sako i dobar jeans - ako ste mislili da bezvremena modna kombinacija ne postoji, prevarili ste. 

5. Sloboda

Premijeru filma Nothing Hill, 1999 obeležio je jedan od ključnih trenutaka kada se Robertsova pojavila sa neizdepiliranim pazuhom u crvenoj šljokičivaoj haljini. Ovaj feministički statement u to vreme naišao je na mnogo osuda, ali danas svrstava Juliu u pionirke feminizma koje su se borile za slobodu ženskog tela.

Priredio: Aleksandar Nastasijević