Dani postaju duži, temperature rastu, a trendovi se menjaju brzo, baš kao i vreme.

Proleće nas uvek iznenađuje, od toplih sunčanih dana, pa sve do tmurnih i kišovitih - šta odabrati u uslovima kada sve može da se obuče, od gumenih čizama i jakni, pa do sandala i lepršavih haljina?

Pronašli smo za vas 6 jedinstvenih outfita koji bi mogli da vam pomognu i inspirišu vas u u odabiru outfita u onim danima kada je vreme potpuno nepredvidivo.

P.S. To što je napolju tmurno, ne znači da morate da nosite zimske i tamne boje. Opustite se i osvežite tmurne dane vedrim bojama.

1. Dugi mantil, bela majica i široke pantalone u upečatljivoj boji

Jedna boja u različitim nijansama? Oversize krojevi i moćan stav? To je sve što nam je potrebno u borbi protiv tmurnih dana (i tmurnih ljudi).

2. Puf rukavi, pantalone i sandale

Za dane kada nas ne očekuje kiša, a temperatura je prešla 20 stepeni Celzijusa, tu su must-have voluminozni rukavi, udobne sandale i materijali poput lana, koji prizivaju sunce.

3. Široki sako, pantalone sa dubokim strukom i patike

Sako je nepogrešiv izbor uvek i zauvak, baš kao i pantalone sa dubokim strukom. Jedino što nedostaje je chic kišobran u ruci!

4. Košulja-jakna, bela majica i pantalone

Osvetlite tmurne dane svetlim bojama, i unesite živo(s)t u svoj outfit. Osim što su idealne za ovo doba godine, one odišu čistim, prozračnim minimalizmom koji je popularniji nego ikada.

5. Crni outfit i jakna u boji

Onima kojima je crna boja poput uniforme predlažemo da monotoniju razbiju novim krojevima, kožnim materijalima i jednim efektnim komadom u boji.

6. Haljina i čizme 

Cvetna haljina je poželjna uvek - i po kiši, i po suncu - samo da je proleće i da sluti na radost. Pronađite svoju verziju u ponudi high street brendova.

Priredila: Ivana Matijević