Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umetnost

Kate Winslet o životu, lepoti i starenju: ''Holivudski izgled je mit. Važna je samo lepota iznutra, prihvatanje onog ko jesmo, bez samokritičnosti''

Autor taradjukic
Autor taradjukic
Izvor: Foto: Profimedia

Kate Winslet - da li joj je potreban uvod? Od Titanica i Sense and Sensibility filmova do, najnovije, briljantne Mare of Easttownserije, ona je jedna od najcenjenijih glumica u svetu. Zbog toga ne čudi što je L'Oreal Paris odabrao baš nju za globalnu ambasadorku, a povodom ove nove beauty uloge Kate je razgovarala sa modnim magazinom Vogue o svojim navikama, ritualima, ali i uverenjima kada je lepota u pitanju.

Iako nije jutarnji tip, Kate je otkrila da otkad ima porodicu, dan započinje u 6i30 kako bi ispratila školske obaveze svoje dece, ali i na miru popila šolju čaja bez koje ne može da nastavi dan. Nakon toga, započinje negu lica - umivanje hladnom vodom i nanošenje zaštitnog faktora, a šminku u slobodno vreme izbegava. Ukoliko je imala snimanje, uveče koristi toplu rukavicu za detaljno skidanje šminke, naročito u predelu oko očiju koje je najosetljivije. Zatim nanosi L'Oreal noćni serum koji će se tek naći u prodaji - ovog leta. Kod beauty brendova joj je važno da nisu diskriminatorni u poslovanju, da su pristupačni i lako dostupni svima, kao i da ne predstavljaju negu kože kao elitističku, skupu i nedostižnu stvar.

Najjači utisak ostavila je njena izjava o starenju u Holivudu:

''Nemam nikakve tajne. Želim da kažem svakoj ženi koja pokušava da postigne holivudski izgled: to je mit. To je zaista mit. Žene na crvenom tepihu sedele su na frizuri i šminkanju četiri sata da bi tako izgledale, i verovatno su imale tretmane za lice svakog dana tokom nedelje uoči događaja. Znam jer sam bila tamo i imala toliko beauty look-ova. To je trenutak u vremenu. Za mene je tajna starenja u bilo koje doba, holivudsko ili ne, zapravo prihvatanje onoga ko si i prihvatanje da ne možemo da se borimo protiv vremena i promena. Svakako, možemo učiniti neke stvari da podržimo svoje zdravlje i kožu, da se osećamo malo bolje i učinimo da potrajemo duže. Ali za mene je reč o lepoti koja dolazi iznutra i koja nije toliko samokritična - to je važna stvar'' istakla je, dodavši da jedino veruje da možemo da budemo zdravi i umereni ukoliko se dobro hranimo, poštujemo i čuvamo sebe.

Ulozi u novoj seriji Mare of Easttown posebno se obradovala jer nije zahtevala šminkanje, kao i ustaljeno pravilo da lice ne sme da se dodiruje tokom snimanja, koje je nazvala - rajem. ''Mare uopšte ne uzima vreme za sebe; ne gleda se u ogledalo niti boji kosu. Ona je to što jeste. Ali u tome postoji nešto prelepo, herojsko, realno jer potvrđuje kako većina nas mora da živi svoj život, znate? Nemamo toliko vremena [da provedemo sate da bismo izgledali dobro]. Život vam baca krivudavicu i ne želite da trošite vreme uzalud. Mare daje potvrdu onima koji ne osećaju da bi trebalo toliko da se trude oko tih stvari jer ih prosto ne zanimaju'' dodala je.

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity