Kate Winslet - da li joj je potreban uvod? Od Titanica i Sense and Sensibility filmova do, najnovije, briljantne Mare of Easttownserije, ona je jedna od najcenjenijih glumica u svetu. Zbog toga ne čudi što je L'Oreal Paris odabrao baš nju za globalnu ambasadorku, a povodom ove nove beauty uloge Kate je razgovarala sa modnim magazinom Vogue o svojim navikama, ritualima, ali i uverenjima kada je lepota u pitanju.

Iako nije jutarnji tip, Kate je otkrila da otkad ima porodicu, dan započinje u 6i30 kako bi ispratila školske obaveze svoje dece, ali i na miru popila šolju čaja bez koje ne može da nastavi dan. Nakon toga, započinje negu lica - umivanje hladnom vodom i nanošenje zaštitnog faktora, a šminku u slobodno vreme izbegava. Ukoliko je imala snimanje, uveče koristi toplu rukavicu za detaljno skidanje šminke, naročito u predelu oko očiju koje je najosetljivije. Zatim nanosi L'Oreal noćni serum koji će se tek naći u prodaji - ovog leta. Kod beauty brendova joj je važno da nisu diskriminatorni u poslovanju, da su pristupačni i lako dostupni svima, kao i da ne predstavljaju negu kože kao elitističku, skupu i nedostižnu stvar.

Najjači utisak ostavila je njena izjava o starenju u Holivudu:

''Nemam nikakve tajne. Želim da kažem svakoj ženi koja pokušava da postigne holivudski izgled: to je mit. To je zaista mit. Žene na crvenom tepihu sedele su na frizuri i šminkanju četiri sata da bi tako izgledale, i verovatno su imale tretmane za lice svakog dana tokom nedelje uoči događaja. Znam jer sam bila tamo i imala toliko beauty look-ova. To je trenutak u vremenu. Za mene je tajna starenja u bilo koje doba, holivudsko ili ne, zapravo prihvatanje onoga ko si i prihvatanje da ne možemo da se borimo protiv vremena i promena. Svakako, možemo učiniti neke stvari da podržimo svoje zdravlje i kožu, da se osećamo malo bolje i učinimo da potrajemo duže. Ali za mene je reč o lepoti koja dolazi iznutra i koja nije toliko samokritična - to je važna stvar'' istakla je, dodavši da jedino veruje da možemo da budemo zdravi i umereni ukoliko se dobro hranimo, poštujemo i čuvamo sebe.

Ulozi u novoj seriji Mare of Easttown posebno se obradovala jer nije zahtevala šminkanje, kao i ustaljeno pravilo da lice ne sme da se dodiruje tokom snimanja, koje je nazvala - rajem. ''Mare uopšte ne uzima vreme za sebe; ne gleda se u ogledalo niti boji kosu. Ona je to što jeste. Ali u tome postoji nešto prelepo, herojsko, realno jer potvrđuje kako većina nas mora da živi svoj život, znate? Nemamo toliko vremena [da provedemo sate da bismo izgledali dobro]. Život vam baca krivudavicu i ne želite da trošite vreme uzalud. Mare daje potvrdu onima koji ne osećaju da bi trebalo toliko da se trude oko tih stvari jer ih prosto ne zanimaju'' dodala je.